Aktywne Wpisy
andbatros +161
Wrocarz +343
#powodz Byłem pomagać na wałach dzisiaj we #wroclaw . W sumie to w dwóch miejscach, trochę na Marszowicach przy slonecznym osiedlu, trochę w Leśnicy koło kładki. To jest niesamowite ile pracy wykonanej przez zwykłych ludzi jest marnowana przez absurdalny wręcz poziom braku koordynacji. Oto kilka spostrzeżeń:
- ludzie nie mają pojęcia jak układać worki z piaskiem, widziałem konstrukcje już na około metr wysokie, ktore można rozwalić jedną ręką
- praktycznie wszystko na oko, pospolite ruszenie gdzieś ktoś stara się zbudować w miarę ciągła linię z worków obok ziomek uszczelnia furtkę do ogrodu pomimo, że płot nie stanowi żadnej przeszkody
- rezerwiści z wojska nie potrafią ogarnąć pracy innych, sami mówią, że dowódca ich zostawił i gdzieś pojechał, kosmos co oni tam wyprawiali z tymi workami. Mój ulubiony cytat to " W tym domu to musi ktos z wojska mieszkac bo to krwa niemozliwe zeby tyle worków nakłaść przy jednym budynku". Jeden z nich też sobie złamał palec podając worek, nie wiem jak...
- służby, straż i ratownicy, top. Widać, że duże lepiej przygotowani na takie sytuacje niż rezerwa
- ciągłe braki, albo piasku albo worków albo sznurków do wiązania, worki wiązane czym się da, dziewczyny ogarniały nawet wstążki do prezentów
- ludzie nie mają pojęcia jak układać worki z piaskiem, widziałem konstrukcje już na około metr wysokie, ktore można rozwalić jedną ręką
- praktycznie wszystko na oko, pospolite ruszenie gdzieś ktoś stara się zbudować w miarę ciągła linię z worków obok ziomek uszczelnia furtkę do ogrodu pomimo, że płot nie stanowi żadnej przeszkody
- rezerwiści z wojska nie potrafią ogarnąć pracy innych, sami mówią, że dowódca ich zostawił i gdzieś pojechał, kosmos co oni tam wyprawiali z tymi workami. Mój ulubiony cytat to " W tym domu to musi ktos z wojska mieszkac bo to krwa niemozliwe zeby tyle worków nakłaść przy jednym budynku". Jeden z nich też sobie złamał palec podając worek, nie wiem jak...
- służby, straż i ratownicy, top. Widać, że duże lepiej przygotowani na takie sytuacje niż rezerwa
- ciągłe braki, albo piasku albo worków albo sznurków do wiązania, worki wiązane czym się da, dziewczyny ogarniały nawet wstążki do prezentów
#heroes3 #gry
@Mega_Smieszek: też tak wolę, choć czasem do zbierania albo eksploracji mórz się przydają pomocnicy. Swoją drogą w rozgrywkach internetowych w hota jest specjalny szablon, który wymusza posiadanie tylko jednego bohatera. O wiele lepiej to się ogląda, niż to ciągłe przerzucanie ekwipunku i wojska pomiędzy 8 bohaterów
Bardzo dużo polskich świetnych graczy, wysoki poziom, zagrania takie że nawet człowiek nie wie że tak się w tej 20letniej grze dało.
Tutaj często są transmisje z komentarzem:
https://www.twitch.tv/h3gg
A tu przykładowy meczyk:
https://www.twitch.tv/videos/1971180162
@Panas ja na takich dużych mapach robiłem zawsze "sztafety" przekazujące jednostki z głównego zamku, aby wybrany bohater był jeszcze potężniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@slabehaslo: odkąd kumpel zdobył graala metodą brute force po jednym monolicie też ograniczamy liczbę bohaterów do 1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale D2 ze swoim expowanien jednostek też gitówa.( ͡º ͜ʖ͡º)
@Mega_Smieszek Mnie też oglądanie mistrzostw i giga rozkmin nudzi choć wiadomo, że ktoś kto gra w ten sposób by nas rozniósł bez najmniejszego problemu. Kampanie próbowałem przejść, niektóre były na prawdę fajne, niektóre dość ciężkie, czasami musiałem się wspierać poradnikami (tzn. ktoś prowadzi za rękę jak to przejść xD), ale niektóre były strasznie nużące jak ta gdzie walczy się ciągle ze smokami. Odechciało mi