Wpis z mikrobloga

Uważam, że Heroes 3 to naprawdę świetna gra, ale nigdy nie przeszedłem kampanii. Oczywiście podchodziłem do niej kilka razy, ale jak zaczęły się pojawiać ze trzy zamki na start, osiem dostępnych bohaterów na start też to się gubiłem i porzucałem temat. Ja to sobie lubię zrobić jednego bohatera, napakować w niego setki wojska i sobie czyścić mapę. Dlatego #disciples2 robiło to lepiej.

#heroes3 #gry
Mega_Smieszek - Uważam, że Heroes 3 to naprawdę świetna gra, ale nigdy nie przeszedłe...

źródło: obraz1

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja to sobie lubię zrobić jednego bohatera, napakować w niego setki wojska i sobie czyścić mapę.

@Mega_Smieszek: też tak wolę, choć czasem do zbierania albo eksploracji mórz się przydają pomocnicy. Swoją drogą w rozgrywkach internetowych w hota jest specjalny szablon, który wymusza posiadanie tylko jednego bohatera. O wiele lepiej to się ogląda, niż to ciągłe przerzucanie ekwipunku i wojska pomiędzy 8 bohaterów
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: podpinam się. Z tą różnicą że robię jeszcze jednego "szybkiego" bohatera do zbierania niechronionych zasobów, ale jak już mapa łysa to do spania, a gram tylko jednym.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: kampanie właśnie fajne, bo trzeba jednak trochę pomyśleć zamiast wbijać nakoksowanym bohaterem w każdego wroga niczym w grupę chłopów xD
@Panas ja na takich dużych mapach robiłem zawsze "sztafety" przekazujące jednostki z głównego zamku, aby wybrany bohater był jeszcze potężniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jest specjalny szablon, który wymusza posiadanie tylko jednego

@slabehaslo: odkąd kumpel zdobył graala metodą brute force po jednym monolicie też ograniczamy liczbę bohaterów do 1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Miałem podobnie. Uwielbiałem klimat tej gry, ale nigdy nie potrafiłem w nią grać :) Za dzieciaka odpalałem sobie jakieś gotowe mapki na dosłownie 10-20min, trochę eksploracji, kilka walk i "quit game". Nigdy nie wciągnąłem się na tyle, żeby przejść cały scenariusz do końca, no chyba że jakieś pojedyncze mapki XS. Kampanii to nawet nie odpalałem, przez długi czas nawet nie wiedziałem, że w H3 jest coś takiego jak kampania
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek dlatego podstawa w kampanii i wszystkich większych scenariuszach to jak najszybsze wbicie eksperta magii ziemi na głównych bohaterach i zdobycie czaru miejskiego portalu a potem wrót wymiarów żeby móc swobodnie "skakać" po mapie.

Ale D2 ze swoim expowanien jednostek też gitówa.( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@fledgeling: "Tnij i siecz" chyba.
@Mega_Smieszek Mnie też oglądanie mistrzostw i giga rozkmin nudzi choć wiadomo, że ktoś kto gra w ten sposób by nas rozniósł bez najmniejszego problemu. Kampanie próbowałem przejść, niektóre były na prawdę fajne, niektóre dość ciężkie, czasami musiałem się wspierać poradnikami (tzn. ktoś prowadzi za rękę jak to przejść xD), ale niektóre były strasznie nużące jak ta gdzie walczy się ciągle ze smokami. Odechciało mi
  • Odpowiedz