@Itslilianka: Pamietam jak kiedyś chciałem wyczyścić laptopa. Rozkrecilem go, wyczyściłem i okazało się, że gdzieś mi się zawieruszyły śrubki. W miarę się trzymał, więc używalem go dalej nieskreconego. Pewnego dnia strasznie zacinał mi się internet i w nerwach jebnalem w laptoka przez co się „roztworzył”, coś mu się tam poulamywalo w obudowie, ekran zaczął migać i przestał się ładować XD Kupiłem sobie nowy, a ten leżał w szafie. Po jakimś czasie
@Itslilianka ja już boomer jestem (prawie 40lvl here) ale właśnie jak komputer przestawał komputerowac to można było najlepiej nauczyć się jego obsługi i konserwacji. Trochę dlatego że chciało się dalej komputerowac a bardziej dlatego żeby od starych #!$%@? nie zebrać xd
@bylem_zielonko: Prawie, wyciągając radiator procek oczywiście przykleił się do radiatora po czym po podniesieniu odpadł i pogiął nóżki... Pół godziny z cienką blaszką i lupą ogarnęły problem ale było blisko...
Ja tak miałam ostatnio. Wyczyściłam wszystko pieknie, nawet wymieniłam paste. Włączam a tu komp sie kreci, żadna czerwona lampka nie miga, ale monitor sie nie włącza... myśle - kuurła karta graficzna. Okazało się, że podpiełam monitor pod niedziałające gniazdo/slot czy jak to się tam na to mówi. Koniec historii
@thighslapper0: sprawdz czy dobrze wpiales procka w socket (o ile go wyjmowales). ja tez myslalem, ze cos nie tak, a okazalo sie, ze Ryzen niedokladnie wszedl w socket z pinami, mimo tego, ze wygladal na zatrzasniety. niestety pogialem piny i musialem je prostowac, jeden nawet odpadl i nie dziala od tego momentu pamiec w trybie dual, a jako dwa single xD ale komputerek komputeruje bez problemu.
@XpedobearX tylko ze dzialal zajebiscie juz pare tyg po wymianie pasty, przedwczoraj jak zawsze pare rundek w lola i git, wczoraj wracam z robo, cykam przycisk i sie wlacza, ale patrze monitor czarny, ki luj, wciskam raz znowu przycisk odpalenia PC a on sie momentalnie wylacza (nie powinien po pojedynczym kliku sie wylaczac, dopiero jak sie dlugo go trzyma), ino odkrecamy bebechy i sie czerwony led przy VGA pali. Mysmy zrobili co
@thighslapper0: a masz integre na plycie glownej? wtedy na niej mozesz sprawdzic czy komp bangla. oby plyta, a nie grafika bo taniej, a uzywka jesli to komp sprzed 4 lat to juz w ogole.
@XpedobearX niestety juz komp w aucie u chłopa, ino on zaraz bedzie wrzucal w serwis. Szczerze meczylismy sie wczoraj caly wieczor i juz w dupiu mi sie meczyc i rozkrecac i skręcać części kolejny raz (a właściwie krzyczec "#!$%@?" i kazac chlopu to skladac xD)
Wykopek w dniu premiery z kartką papieru i długopisem będzie liczył czarnoskórych w grze czy się zgadza z podziałem etnicznym na Florydzie xD #gta #gta6 #bekazprawakow
Kurde ja dzisiaj dokładam ramu i pastę wymieniam na procku
Prawie, wyciągając radiator procek oczywiście przykleił się do radiatora po czym po podniesieniu odpadł i pogiął nóżki... Pół godziny z cienką blaszką i lupą ogarnęły problem ale było blisko...