Wpis z mikrobloga

@arinkao: zawsze trafilby sie ktos kto to skrytykuje pozniej ( carbonare w szczegolnosci) wiesz boczek nie z tego regionu co trzeba. Maka na piizze nie taka jak powinna byc,, woda za twarda/miekka., piec nieodpowiedni, steak nie z tego byczka i w ogole.
@Bloodaxis1: W ogóle nie miałam pancetty dlatego nie śmiałam nazwać tego czegoś carbonarą ()
Ale następnym razem zrobię z oscypkiem, boczusiem i kapustą, będzie lepsze. Tylko muszę znaleźć ten nieziemski pieprz.

Tu wincej sosu widać:
Pobierz arinkao - @Bloodaxis1: W ogóle nie miałam pancetty dlatego nie śmiałam nazwać tego cz...
źródło: 20231105_141008
@arinkao: la molisana najlepsza, kupujemy od dawna! Jeszcze lepsze jest to, że w innym sklepach jest dużo droższa (paręnaście złotych), więc deal z biedry jest bardzo opłacalny- tak samo jak z nadciastkami cantuccini ()

Co do pieprzu to niestety nie wiem, jaki masz na myśli, domyślam się, że to jakiś gatunek- taki pieprz w mniejszych kuleczkach mam na guanciale, które kupujemy, ale nie wiem,
@hellyea: Tak, oby im tylko jakość nie spadła dla polskiej biedry bo różnie to jest w marketingu, póki co mam zapasy ;)
Jak znajdę ten pieprz to dam znać, może to młotkowany ale nie chce kupować w ciemno, miałam super jakości.

Nie jestem łasuchem, wzięłam sobie gryza tych włoskich ale jakby co to uważam za najlepszą ciastkową markę p'tit Deli, zwłaszcza ciastka francuskie, sa w Eklerku, jakbyś jadła masło w postaci
Pobierz arinkao - @hellyea: Tak, oby im tylko jakość nie spadła dla polskiej biedry bo różnie...
źródło: 3564700891391_G
nigdy nie jadłem owczego ( ͡° ʖ̯ ͡°) jest astronomicznie drogi w dyskontach, za absurdalnie małą ilość


@Borealny: Rozrzut cenowy jest dość duży, kupisz za 100-200/kg i właśnie w sklepach łatwiej trafić na dobrą cenę bo on nie schodzi jak Gouda. Inaczej też go jesz, używasz do określonych dań i nie potrzebujesz większej ilości. Często w Lidlu jest tańszy od Grana Padano, myślę że ze względu na