Dzień dobry mirko (づ•﹏•)づ Makaron z serem owczym, danie sprawdzone, szybkie i niezawodne. Przeprosiłam się ze spaghetti odkąd znalazłam La Molisane w biedrze, śmiało mogę Wam polecić, bierzcie w ciemno.
@arinkao: troche wyglada jak twoja autorska wariacja ma temat carbonary ( ͡º͜ʖ͡º) Pewnie super smakuje - lubie owczy ser, szczegolnie na takich grzankach z bagietki prosto z opiekacza.
@Bloodaxis1: No przecież wiadomo że nikt w domu nie ogarnie takiej trudnej rzeczy jak carbonara, tyle zmiennych xD Tak samo jest z burgerem, stekiem, pizzą i ramenem ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@arinkao: zawsze trafilby sie ktos kto to skrytykuje pozniej ( carbonare w szczegolnosci) wiesz boczek nie z tego regionu co trzeba. Maka na piizze nie taka jak powinna byc,, woda za twarda/miekka., piec nieodpowiedni, steak nie z tego byczka i w ogole.
@Bloodaxis1: W ogóle nie miałam pancetty dlatego nie śmiałam nazwać tego czegoś carbonarą (づ•﹏•)づ Ale następnym razem zrobię z oscypkiem, boczusiem i kapustą, będzie lepsze. Tylko muszę znaleźć ten nieziemski pieprz.
@Tryggvason: Biedra wysępiła mega niskie ceny i poleciała z dość dużym wyborem jak na polski dyskont. Nie kupowałam spaghetti od bardzo dawna bo już na te barille i inne gumowate nie mogłam patrzeć.
@arinkao: la molisana najlepsza, kupujemy od dawna! Jeszcze lepsze jest to, że w innym sklepach jest dużo droższa (paręnaście złotych), więc deal z biedry jest bardzo opłacalny- tak samo jak z nadciastkami cantuccini (。◕‿‿◕。)
Co do pieprzu to niestety nie wiem, jaki masz na myśli, domyślam się, że to jakiś gatunek- taki pieprz w mniejszych kuleczkach mam na guanciale, które kupujemy, ale nie wiem,
@hellyea: Tak, oby im tylko jakość nie spadła dla polskiej biedry bo różnie to jest w marketingu, póki co mam zapasy ;) Jak znajdę ten pieprz to dam znać, może to młotkowany ale nie chce kupować w ciemno, miałam super jakości.
Nie jestem łasuchem, wzięłam sobie gryza tych włoskich ale jakby co to uważam za najlepszą ciastkową markę p'tit Deli, zwłaszcza ciastka francuskie, sa w Eklerku, jakbyś jadła masło w postaci
nigdy nie jadłem owczego ( ͡°ʖ̯͡°) jest astronomicznie drogi w dyskontach, za absurdalnie małą ilość
@Borealny: Rozrzut cenowy jest dość duży, kupisz za 100-200/kg i właśnie w sklepach łatwiej trafić na dobrą cenę bo on nie schodzi jak Gouda. Inaczej też go jesz, używasz do określonych dań i nie potrzebujesz większej ilości. Często w Lidlu jest tańszy od Grana Padano, myślę że ze względu na
Makaron z serem owczym, danie sprawdzone, szybkie i niezawodne. Przeprosiłam się ze spaghetti odkąd znalazłam La Molisane w biedrze, śmiało mogę Wam polecić, bierzcie w ciemno.
#gotujzwykopem #arinkaofood
Pewnie super smakuje - lubie owczy ser, szczegolnie na takich grzankach z bagietki prosto z opiekacza.
Tak samo jest z burgerem, stekiem, pizzą i ramenem ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Ale następnym razem zrobię z oscypkiem, boczusiem i kapustą, będzie lepsze. Tylko muszę znaleźć ten nieziemski pieprz.
Tu wincej sosu widać:
Co do pieprzu to niestety nie wiem, jaki masz na myśli, domyślam się, że to jakiś gatunek- taki pieprz w mniejszych kuleczkach mam na guanciale, które kupujemy, ale nie wiem,
Jak znajdę ten pieprz to dam znać, może to młotkowany ale nie chce kupować w ciemno, miałam super jakości.
Nie jestem łasuchem, wzięłam sobie gryza tych włoskich ale jakby co to uważam za najlepszą ciastkową markę p'tit Deli, zwłaszcza ciastka francuskie, sa w Eklerku, jakbyś jadła masło w postaci
#teambarilla
@Borealny: Rozrzut cenowy jest dość duży, kupisz za 100-200/kg i właśnie w sklepach łatwiej trafić na dobrą cenę bo on nie schodzi jak Gouda. Inaczej też go jesz, używasz do określonych dań i nie potrzebujesz większej ilości. Często w Lidlu jest tańszy od Grana Padano, myślę że ze względu na
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: