Aktywne Wpisy

johann_10 +148
Minimum 350 zł/h dla lekarza pierwszego kontaktu, wychodzi jakieś 59 tys. minus ryczałt 14% za odpowiednik jednego etatu.
Ale pamiętajcie - oni muszom dobrze zarabiać bo wyjadom!
Nono, mogą wyjechać np. do Niemiec lub Francji, gdzie taki lekarz rodzinny zarobi przy dobrych wiatrach 9-10 tys. euro brutto. Na UoP, z podatkiem dochodowym około 50% xD
#lekarz #lekarski #medycyna #konowalposting #zdrowie #pracbaza
Ale pamiętajcie - oni muszom dobrze zarabiać bo wyjadom!
Nono, mogą wyjechać np. do Niemiec lub Francji, gdzie taki lekarz rodzinny zarobi przy dobrych wiatrach 9-10 tys. euro brutto. Na UoP, z podatkiem dochodowym około 50% xD
#lekarz #lekarski #medycyna #konowalposting #zdrowie #pracbaza
źródło: IMG_4200
Pobierz
JuzefCynamon +18
#f1 jakie jest wasze ulubione malowanie zespołu ? Oczywiscie bez Cadilaca i mogą być to chwilowe jak i też ogólny motyw którysie powtarza .
1. Ferrari - początek lat 90. Czerwone, z czarnym dołem i skrzydlami oraz z wstawki zółtego
2. Mclaren - czasy latajacych finów, 97-2005 malowanie westa
3. Mercedes - srebrne strzaly, 2010 albo te 2019 niemcy
4. Red bull - 2013 te fioletowe infinity, za malo jest fioletowych bolidow oraz monako
1. Ferrari - początek lat 90. Czerwone, z czarnym dołem i skrzydlami oraz z wstawki zółtego
2. Mclaren - czasy latajacych finów, 97-2005 malowanie westa
3. Mercedes - srebrne strzaly, 2010 albo te 2019 niemcy
4. Red bull - 2013 te fioletowe infinity, za malo jest fioletowych bolidow oraz monako

Mirki będąc lead mechanical design Engineer chce zmienić kurs bardziej w kierunku sofrwere & system. Mam bardzo podstawową wiedzę dot Matlab.
Doradźcie, które konkretnie kursy porobić aby wdrożyć się w ten obszar.
Z ONT mam całkiem dobre doświadczenia. Po takim szkoleniu zawsze możesz się dalej specjalizować w jakiejś węższej dziedzinie jak analiza danych, uczenie maszynowe, czy Simulink.
Prowadzę zespół, w którym piszemy narzędzia do analizy danych z testów w terenie oraz CAE. Jak dla mnie nowe osoby muszą umieć pisać programy w Matlabie (OOP, skryptowanie jest dla dzieci), pisać testy i używać Matlab Testing Framework. Dobrze jak znasz App Designer'a. Git - ale to podstawa w każdej pracy z kodem
Ogólnie interesuje mnie model based design w automotive, widzę że z simulinka się korzysta. Coś nawet że studiów z simulinka pamiętam
A Model-Based Design to Simulink głównie tylko to też jest ogromny obszar bo MBD w Simulinku pokrywa pełen workflow
- zarządzanie wymaganiami i architektura systemu (w tym AUTOSAR)
- modelowanie i symulacja systemów fizycznych,