Cześć, mam dość obecnej pracy jako urzędnik. Srogie nudy i mała kaska. Magister z bezpieczeństwa wewnętrznego.
Chciałbym się przebranżowić na programistę. Widzę, że najwięcej ofert jest na Java (backend) i JavaScript (frontend).
W młodości robiłem stronki HTML i całkiem nieźle mi to wychodziło, więc może ten frontend?
Jakieś kursy polecacie? Czy może od razu wysyłać CV na przyuczenie? Mam oszczędności, więc przez trzy miesiące byłbym w stanie gdzieś pracować za minimalną.
@acpiorundc: A no to prawda, nie jest taki popularny zawód ale jak ktoś lubi pracę z danymi i nie chce siedzieć cały czas w kodzie to polecam, seniorskie stawki są potem spoko
@dexterpol: dlatego uważam, że to może być dobra nisza na początek i w przyszłości. W IT też trzeba wybierać jakieś nisze na których dużo nie ma konkurencji no chyba, że jest się bardzo dobrym to wtedy luz.
@Cepion: Legacy to swoją drogą. Legacy stanowi te 2% startapów którym się udało w trakcie hossy. Startapy zasilały większość softłerhałsów w polsce które wyrosły jak grzyby po deszczu zasilane hossa. Dzisiaj patrząc przez pryzmat wrocławskich firemek potrafily zwalniać po 30 osob w miesiącu.
Zaczynałem swoją prace w czymś takim, łonabi cukerbergi potrafili przychodzić i wrzucić 100k dolków w jakiś projekt który po roku niecałym trafiał do śmietnika.
Cześć, mam dość obecnej pracy jako urzędnik. Srogie nudy i mała kaska. Magister z bezpieczeństwa wewnętrznego.
Chciałbym się przebranżowić na programistę.
Widzę, że najwięcej ofert jest na Java (backend) i JavaScript (frontend).
W młodości robiłem stronki HTML i całkiem nieźle mi to wychodziło, więc może ten frontend?
Jakieś kursy polecacie? Czy może od razu wysyłać CV na przyuczenie? Mam oszczędności, więc przez trzy miesiące byłbym w stanie gdzieś pracować za minimalną.
Zaczynałem swoją prace w czymś takim, łonabi cukerbergi potrafili przychodzić i wrzucić 100k dolków w jakiś projekt który po roku niecałym trafiał do śmietnika.