@WillyJamess: Chodzi o to, żeby d--a bolała wszelkiego rodzaju nowocześniaków, brandzlujących się do postepu w każdej możliwej dziedzinie. I jest to bardzo satysfakcjonujące. Nie ma a co ( ͡°͜ʖ͡°)
@aki_: układ qwerty został stworzony aby spowolnić pisanie na maszynach mechanicznych w celu zapobiegnięciu zacinania się. Niestety bazował głównie na językach anglosaskich i w np naszym nadal się da na takiej maszynie pisać na tyle szybko że się zatnie.
@WillyJamess tam musisz wybrać klika znaków i to wszystko. Korzystają z tego również osoby, które nie wiedzą co to układ qwerty i dla nich znalezienie odpowiedniej litery w układzie abcd jest znacznie łatwiejsze. Więcej osób zna alfabet niż układ qwerty.
@sexlord: a alfabet jest z nami od ilu lat? Wystarczy być starszą osobą, której praca nie miała związku z obsługą maszyn piszących i dla takiej osoby układ qwerty może być jedynie losowym układem liter, a takich osób jest bardzo dużo w naszym społeczeństwie. Gdyby na parkometrze trzeba było pisać całe zdania to zgodziłbym się, że układ qwerty jest lepszy. W przypadku maszyny w której trzeba wpisać kilka losowych znaków układ
@gucias nie jest wyzwaniem tylko w-----a niemiłosiernie bo ręka sama idzie tam gdzie litera była by w układzie qwerty. Z drugiej strony można odwrócić i czy problem dla kilku znaków i dla niewielu osób w------c większość społeczeństwa.
@sexlord: jeżeli taka pierdoła w-----a Cię niemiłosernie to problemem raczej nie jest klawiatura :) Wątpię, żeby większość społeczeństwa wkuriwała się tylko dlatego, że musi wpisać kilka znaków na klawiaturze z układem abcd. Jestem nawet w stanie uwierzyć, żę większość społeczeństwa nie ma wypracowanego automatyzmu na klawiaturze qwerty i nie zna na pamięć układu klawiszy. Sam nie wyobrażam sobie pracy na laptopie z układem abcde, ale tutaj mowa o parkometrze w
Znajomość alfabetu to wiedza elementarna, znajomość układu QWERTY już nie. Jak na wszystkich telefonach SMSy się pisało, to jakoś nikomu ABC w niczym nie przeszkadzało, wszystko jasne i logiczne. To, że dla kogoś odnalezienie literki w rodzimym alfabecie sprawia więcej problemów niż odnalezienie jej na QWERTY, to po prostu wstyd. To, że wy się przyzwyczailiście, to nie znaczy, że trzeba z tego tytułu utrudniać wszystkim. Ponadto wykop to dosyć słabe miejsce na
@WillyJamess @KaiserBrotchen a to nie jest tak, że na klawiaturze i maszynie do pisania wykorzystuje się dwie ręce i dlatego na qwerty jest szybciej?? Jak wstukujesz jednym paluchem to chyba jeden c--j.
Co nie zmienia faktu, że wszyscy są przyzwyczajeni do qwerty i taka powinna być. Gadanie o emerytach nie widzących w życiu klawiatury mnie nie przekonuje xD
xDDD Nie no, chyba trollujecie jednak, ale #!$%@?. Wyobraźcie sobie, że idziecie idealnie płaskim chodnikiem i potykacie się nagle o taki chamski, 10-centymetrowy próg. Dzwonicie do urzędu spytać po #!$%@? ten próg postawili, a gość wam odpowiada "a co, ślepy jesteś? patrzeć pod nogi nie umiesz? okulary sobie kup, boże" xDDD to jest dosłownie ta sama logika
Doslownie tak mi odpisal ubezpieczyciel zarządu dróg jak bliskiej mi osobie urwał
#wtf #polska #samochody
źródło: temp_file3948121762848189361
PobierzNie ma a co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@promatiq: Jak nie używają klawiatury na co dzień to i tak będą szukać po literka po literce. A w tym przypadku wszyscy muszą szukać...
@aki_: układ qwerty został stworzony aby spowolnić pisanie na maszynach mechanicznych w celu zapobiegnięciu zacinania się. Niestety bazował głównie na językach anglosaskich i w np naszym nadal się da na takiej maszynie pisać na tyle szybko że się zatnie.
źródło: pkc8csojzrSY88SbO7N-o
Pobierzźródło: temp_file3407975523162314157
PobierzCo nie zmienia faktu, że wszyscy są przyzwyczajeni do qwerty i taka powinna być. Gadanie o emerytach nie widzących w życiu klawiatury mnie nie przekonuje xD
Doslownie tak mi odpisal ubezpieczyciel zarządu dróg jak bliskiej mi osobie urwał