Aktywne Wpisy

dabi +316
taka sytuacja w szkole syna mojej zony, p------e czasy
#heheszki
#heheszki

źródło: młodzieżowy slang
Pobierz
arbas007 +313
Mamy najniższą dzietność w Europie, przewidywane TFR to ~1.10 na 2024 to niżej niż Japonia. W 2025 duża szansa że będziemy pierwsi na kontynencie z współczynnikiem poniżej 1.0 XD
Ale ceny kurników ofc muszą i na pewno będą rosnąć w nieskończoność XDDD
Jeszcze raz, mamy niższą dzietność niż Japonia XDDDDDD
https://x.com/BirthGauge/status/1832726932552572974
Ale ceny kurników ofc muszą i na pewno będą rosnąć w nieskończoność XDDD
Jeszcze raz, mamy niższą dzietność niż Japonia XDDDDDD
https://x.com/BirthGauge/status/1832726932552572974

źródło: GW8nLi_W4AAWVHj
Pobierz
Mówię wam kryzys jest, pracy nie znajdziecie.
Ja wiem, że na internecie są oferty na juniorów 7k do ręki i że wtedy wam się świeci lampka, że to przecież więcej kasy niż po 5 latach doświadczenia w 99% zawodów, ale musicie zrozumieć, że te firmy nie rekrutują, a tak se tylko dały ogłoszenie.
Weźcie już przestańcie niszczyć ten rynek. Jak nie pdjeliscie w wieku 19 lat studiów z IT to macie over, nawet nie próbujcie, po prostu pogodzicie się z porażka i idźcie robić na magazyn czy kuriera, bo ktoś mi musi paczki dostarczać.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#takaprawda #pracait #naukaprogramowania #java #programista15k #korposwiat #pracbaza
@Gtx1650Ti: uf, dobrze ze zaczalem pracowac w IT w wieku nie pamietam, 27 lat jak uznalem, ze chce pracowac w IT ( ͡° ͜ʖ ͡°) juz myslalem ze trzeba bylo zaczac w wieku 12
Wbijajcie, miejsca jest duzo
@peoplearestrange: 12 to trochę późno, mnie mama już w przedszkolu wysyłała na kurs programowania.
No nie powiem, że się nie dostaniesz do branży jak zaczynasz w wieku lat 12, bo możesz się dostać, ale łatwo nie będzie.
No a po za tym ktoś te CRUDY za minimalna krajowa musi klepać.
@Gtx1650Ti: ja bym dodał, żeby ludzie przestali nazywać "naukę programowania" "przekwalifikowywaniem na IT". IT to nie tylko programowanie, a człek, który nauczył się tylko programować w IT znaczy tyle co kierowca taksówki w branży motoryzacyjnej ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@peoplearestrange: z drugiej strony my narzekamy na brak możliwosci rozwoju w naszym wieku, a nasi dziadkowie w dziecinstwie pewnie musieli chować się przed b-----i
@bojackHorsemanPatataj: @ElTalento
źródło: Zrzut ekranu 2023-10-27 144239
PobierzInna sprawa, że rynek teraz jest trochę przymrożony i firmy boją się zatrudniać. To się pewnie kiedyś zmieni. Tylko czy absolwenci bootcampów to odczują? Jeśli będzie ich za dużo, to raczej nie.