Wpis z mikrobloga

Zakładanie błotników do roweru to tak jakby Zdupydomordyzaur pruł ludzką samicę, ale jako że ciuchów już mi zwyczajnie szkoda bo są w #!$%@? drogie to trzeba było jednak coś założyć. Asssavery mi się nigdy nie podobały a po przejrzeniu całego rynku tylko SKS Speedrocker wygląda jako tako. I faktycznie, dobrze to siadło nie licząc przedniego błotnika. Przedni błotnik jest dwu częściowy, zapewne przez to że nie każdy ma na tyle miejsca między widelcem a oponą żeby jeszcze coś wcisnąć. W efekcie spasowanie jest #!$%@? ale stabilne, choć przy okazji tą przednią część wywalę bo i tak nic nie osłania. Z plusów dodatnich to oczywiście dobra jakość jak to w SKS zazwyczaj. Uchwyty, sposób mocowania, gumki i paski dobrze rozkminione i będzie pasować do większości ram. Błotniki nie opadają na dziurach, są sztywne i spełniają swoją rolę. Oczywiście polecam ramę pokryć folią bo błoto plus uchwyty robią gówno z lakieru. Cena raczej standardowa i nie sugerujcie się katalogową, spokojnie można dorwać za 170zł.
#rower #gravel
GrubyKociol - Zakładanie błotników do roweru to tak jakby Zdupydomordyzaur pruł ludzk...

źródło: IMG20231024140638 (1)

Pobierz
  • 7
@GrubyKociol: Ja używam przez całą zimę rowera i powiem, że bez błotników przy chlapie nie da się jak człowiek jechać nie będąc uwalonym na plecach, a i w czasie zwykłego deszczu nie jest fajnie bez błotnika tzn przy intensywniejszych opadach, a teraz właśnie tak się zaczęło z tą pogodą, że nie ma dnia bez deszczu ( ͡° ͡°)
@GrubyKociol: no niby fajne te blotniczki, ja teraz testuje ass savera i tył praktycznie suchy, ale co z tego jak z przodu też #!$%@? i trzeba teraz szukać czegoś na przód ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z resztą może poszukam czegoś takiego jak Ty, w cervelo mam punkty montażowe do błotników
przednią część wywalę bo i tak nic nie osłania.

@GrubyKociol:

Bez tej przedniej części, piach który koło wyrzuca do przodu i w górę, ląduje prosto na twarzy.

Nie wywalaj tylko spasuj tak, żeby koło wywalało tyko poziomo.
@GrubyKociol: SKS bluemels style są zajebiste.

A co do samych błotników, kiedyś słyszałem że to jest spedalanie roweru i do tej pory nie rozumiem tego stwierdzenia bo przecież bez błotników człowiek wygląda jakby go ktoś w dupę walił podczas biegunki - brązowa breja od dupy do połowy pleców.