Wpis z mikrobloga

Lukardio - Ciekawe dlaczego pracownicy nie chcą pracować w soboty?

https://biznes.in...

źródło: Bez tytułu

Pobierz

Co jest przyczyną braku chęci do pracy w soboty?

• niski dodatek za pracę w sobotę 20.5% (45)
  • zła atmosfera w pracy 1.8% (4)
  • po 5 dniach pracy czuje się wykończonym 22.7% (50)
  • chce się mieć te 2 dni wolnego 37.7% (83)
  • dla Janusza nie wartu niszczyć życia towarzyskiego 14.1% (31)
  • inne 1.8% (4)
  • Nie wiem / nie mam zdania 1.4% (3)

Oddanych głosów: 220

• 13
  • Odpowiedz
@Lukardio: Powiedz pracownikom godzinowym z UA, że w weekend i święta zamknięte, to będzie marudzić i organizować protest, bo chcą pracować i zarabiać ( ͡º ͜ʖ͡º) a Polacy? Polacy nie.
  • Odpowiedz
@Lukardio: w sobotę jest po prostu #!$%@?. Zobaczcie co sie dzieje w galeriach, mc donaldach i innych sieciówkach. Tam po prostu jest pełno od rana do wieczora, a janusz płaci taką samą stawkę jak w tygodniu. Wiele młodych osób które tam pracuje po prostu nie chce pracować w takim #!$%@?, nawet jakby stawka była 2x większa. Jeden taki dzień i człowiek jest totalnie wykończony. Często jeszcze robią tak ze zatrudniają na
  • Odpowiedz
@Lukardio: a mnie to nie dziwi, ze zdrowiem polaków coraz gorzej to i coraz wiecej l4. System jednocześnie wymaga od nas najcięższej i najbardziej intensywnej pracy w historii a jednocześnie karmi nas największą chemią w historii. Jest coraz gorzej i będzie coraz gorzej. Ja pracuje na magazynie i dosłownie każdy kto ma powyżej 35+ lat ma spore dolegliwości a ci co źle się prowadzili to są dosłownie chodzącymi trupami i wcale
  • Odpowiedz
@dawid-poselski: No ale jak sniadanie to fajka i kawa z 5lyzkami cukru a przerwa to zupka chinska i fajka to jak majac 35+ lat masz nie miec dolegliwosci? Ludzie o siebie nie dbaja, nie jedza, nie wysypiaja sie. Mozna na obiad sobie wziac jakiegos kurczaka z brokułem ale to wymaga minimum zaangazowania, zalanie wifona woda nie. Nikt cie chemią na siłe nie nakarmi. Problemem jest lenistwo a nie jakosc jedzenia.
  • Odpowiedz
@zdzi: I to jest problem. Kurczak z brokułem niby zdrowszy niż zupka chińska. Ale nie do końca bo w tym kurczaku masz sterydy, antybiotyki, szczepionki, hormony i inne. W brokule pestycydy i nastrzykiwanie gmo. Kiedyś tego nie było, tylko teraz się taki syf zaczął, więc za chwilę każdy będzie chory i młodzi i starzy. Czyste mięso i warzywa bez tego ścierwa to są dostępne dla 1% populacji więc to żaden argument.
  • Odpowiedz
@Lukardio: Ankieta nie ma sensu, bo część odpowiedzi i teza jest taka, że jak pracujesz w soboty to pracujesz 6 dni w tygodniu, co jest bzdurą. Jeżeli pracujesz w sobotę to inny dzień w tygodniu masz wolny.
  • Odpowiedz
@FuckYouTony: nie zawsze i nie wszędzie. Znam kilka firm, gdzie soboty masz rozliczane jako nadgodziny, a jest też sporo januszexów, gdzie liczone jest to po prostu po stawce godzinowej, jak w inne dni.
  • Odpowiedz
@Lukardio: gdzie wy wszyscy znajdujecie te lajtowe prace??? U nas jak sie przedłuzy przerwe albo nie przyjdzie to wywalają z roboty
  • Odpowiedz