Aktywne Wpisy
XYZ91 +17
#famemma Jedno wam powiem. Ci influenserzy łącznie z tymi wardegami i Baxtonami to nowy poziom zeszmacenia się za kasę, kiedyś takimi określeniami były nazywane ulicznice, ale oni przebili to po stokroć bo te chociaż nie udają, a tu jeden robi film na drugiego w którym ujawnia jego chore fantazje, a ten musi mu za to podziękować do opinii publicznej chociaż pewnie ma ochotę mu wbić nos w głowę, żeby dalej istnieć i
WezelGordyjski +30
Kocham życie singla! Chcę ekran projekcyjny, to go sobie maluję na ścianie! Żadnych kłótni o niszczenie salonu. A w szafce czekają już chipsy i batony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I wzięła mnie przy okazji rozkmina czysto ekologiczna. Kiedy używać jednorazowych rzeczy? Czy lepiej użyć folii do zapakowania kanapek do pracy albo przykrycia rosnącego ciasta czy zmywać pojemniczki i pokrywki? Czy lepiej wylewać wodę i detergenty podczas zmywania czy wprowadzić do obiegu kolejny ułamek grama plastiku?
#gotujzwykopem #ekologia #rozkminy
Jeszcze to nic gdy jest do niej przeznaczony ale ludzie na to nie patrzą. Mnie szokuje że do worków strunowych, takich se zwykłych, ludzie ładują ciasto drożdżowe i z tym workiem wrzucają ciasto do włączonego piekarnika na wyrośnięcie.
Albo gotują silikon, notorycznie.
Nikt tego w komentarzach nie krytykuje, wręcz przeciwnie, wielcy kucharze z YT. To odpowiedź robaków na profesjonalny
@moll: Tu chyba nie chodzi o brudzenie tłuczka tylko wszystkiego wokół, mięso to w większości woda i to chlapie, nawet jak nie widać to bryzga mięsną mgiełką dookoła.
@Viking-:
Choćby w kwestii zmywania, możesz korzystać z jakiś bio detergentów, a możesz też wrzucić do zmywarki tabletkę pełną fosforanów, toksycznych środków zapachowych i ustawić wszystko na najbardziej energożerny i wodożerny program.
Co do tego skrawka cieniusieńkiej folii do żywności też możesz ją zwinąć i wrzucić do pojemnika na plastik, albo przejść się nad okoliczną rzekę i cisnąć tym do wody.
@dran2: może średnio w temacie, ale w USA segregacja odpadów czy dbanie o środowisko to (szczególnie na prowincji) mit. U nas w każdej Dziurzewdupie Dolnej masz kosz na szkło, papier, plastik, zmieszane i bio. W USA segregacja to w 90% przypadków ,,general waste" i ,,all recyclabe". Wszędzie wciskają reklamówki, nawet do paczki gum do żucia. Oni nie mają w głowie i w życiu konceptu redukcji odpadów.