Wpis z mikrobloga

@Naczelny_Cenzopapista: źródło tvp xD wybitne xD
Pisałem już dziś raz, powtórzę ludzie tacy jak Żukowska, Kowalski, memcen są w każdej partii.
Dają tylko pożywkę trollom i ludziom udającym dziennikarzy.
Nikt na jej wysrywy w KO uwagi nie zwracał, a było wręcz zażenowanie. Co dziś też Budka mówił między wierszami,
  • Odpowiedz
@Naczelny_Cenzopapista: I bardzo dobrze. Oby nie dali tym idiotom ministerstwa edukacji. Lewica inspiruje się ruchami lewicowymi zachodu nie rozumiejąc, że polskie realia polityczne, historyczne i kulturowe są zupełnie inne. Wprowadzanie tutaj zachodnich rozwiązań (które nawet tam powodują ogromne napięcia) otworzyłoby oś sporu o jakiej się nam jeszcze nie śniło i dałoby nowe paliwo dla PiS. Polska potrzebuje teraz centrowej polityki.
  • Odpowiedz
@genocidegeneral: Jesteś ignorantem. Problem aborcji to problem znacznie szerszy niż się w waszych konserwatywnych umysłach wydaje. Aborcja to nie tylko ruchające się Julki ale przede wszystkim zmuszanie kobiet do donoszenia zagrożonych ciąż, z góry skazanych na śmierć dziecka albo ciąż z gwałtów. Kobiety nie chcą umierać na porodówkach a dziś ich zdrowie jest tam mniej warte niż strach lekarzy przed postępowaniem dyscyplinarnym. Dla kogoś kto spodziewa się dziecka, jest to
  • Odpowiedz
No bo k---a tak na serio, jakbyście mieli wszystkie dotykające Polaków problemy uszeregować według ich istotności to na którym miejscu byłaby aborcja, 2130-którymś?

@genocidegeneral:
W instytucji państwa fajne jest to, że składa się na nią nie jedna, ale wiele osób, które mogą pracować w tym samym czasie nad rozwiązywaniem wielu różnych problemów. Nie musimy robić sobie gradacji problemów i rozwiązywać tylko jednego na raz. Serio, to naprawdę tak działa.

Poza
  • Odpowiedz
Koalicja bez Lewicy to jest pisowski fejk, by skłócać. Ciekawe skąd Tusk weźmie brakujących posłów. Z Konfederacji, czy Solidarnej Polski?

@GoddamnElectric: ja tylko przypomnę, że Nowa Lewica to Wiosna, SLD, PPS, UP, Socjaldemokracja Polska, WiR - do koalicji nie trzeba przedstawicieli każdego z tych planktonów XD
  • Odpowiedz
@genocidegeneral: aha, czyli to że kobiety w dobie kryzysu demograficznego boją się zachodzić w ciążę to mało istotny problem? już pomiając kwestię że państwo to naprawdę nie jest jedna osoba i może pracować nad wieloma rzeczami naraz, a to jest coś do zrobienia właściwie od ręki.
  • Odpowiedz
@typowy_lobuz: ogółem przez to, że jest reakcja na jej wysrywy to u kobiet jej poparcie rośnie. Konfa na nią wjeżdża to kobiety głosują. Podwoiła wynik w ostatnich wyborach. Dla mnie to taki Janusz Kowalski Lewicy pokrzyczy pokrzyczy a za wiele do powiedzenia w kwestiach decyzyjnych nie ma.
  • Odpowiedz