Wpis z mikrobloga

https://forsal.pl/gospodarka/polityka/artykuly/9324086,to-koniec-trzeciej-drogi-ruszaja-rozmowy-o-dalszej-wspolpracy-psl-i-p.html

przy podziale Trzeciej Drogi, oba kluby byłyby praktycznie identyczne. - W wersji pesymistycznej przypada nam 30-31 mandatów, w optymistycznej 32-33 - mówi nam ludowiec.

Wykopki które głosowały na TD: jak to jest głosować na starych komuchów przebranych za babcię Czerwonego Kapturka? Dobrze?

#wybory
  • 3
@stepienz13posterunku: tylko, że oni już dawno mówili, że idą razem do wyborów, a później będą zastanawiać się, co dalej w zależności jaki będzie wynik i od początku zakładali, że mogą się rozejść
@stepienz13posterunku: Nie wiem czy wiesz ale można było osobno głosować na ludzi PSL i osobno na ludzi Polska 2050. U mnie dostała się kandydatka od Hołowni, na którą głosowałem więc sumienie mam czyste. Rolnicy, agro-fanatycy i koła gospodyń głosowały na swoich. Teraz komitet podzieli się na dwa kluby i bedzie spokój.
Nie wiem czy wiesz ale można było osobno głosować na ludzi PSL i osobno na ludzi Polska 2050

@SyntaxError_: Tak, ale trzeba było znać swojego kandydata. Przy nazwisku nie była napisana nazwa partii. Wiadomo że większość głosuje na jedynki więc rozdzielili jedynki równo między siebie.