Wpis z mikrobloga

UWAGA NA OSZUSTÓW Z PLAY

Kilka dni temu z konsultantką uzgodniłem warunki - takie same jak mają na stronie dla stałych klientów, czyli 70 zł światłowod do 300mb/s + tv pakiet 165 kanałów. Do tego doliczone 25 zł/mies za użytkowanie tego światłowodu (bo światłowód jest firmy zew). Łącznie 95 zł/mies potwierdzone kilkukrotnie przez konsultantkę wprost - z resztą nie jest to jakaś personalizowana oferta tylko to co sami mają na stronie. Prosto i przejrzyście.
Dostaję dzień później umowę na email do potwierdzenia - wyszczególnione kwoty 65 zł za tv PLUS 85 zł za światłowód - łącznie 150 zł/mies. Plus oczywiście 8 plików pdf jako załączniki, każdy po 10 stron maczków regulaminu. Dzwonię na infolinie, żeby upewnić się, że po rabatach to będzie umawiane 95zł i przez 15min typ nie potrafi mi powiedzieć ile będę płacić, bo oczywiście ww. kwoty są przed jakimiś rabatami, których typ nie potrafi obliczyć, więc po 15 minutach pękam i lecą #!$%@? i wyzwiska. Na czacie idzie lepiej i po 20 minutach pani z bok wylicza mi, że na fakturze będzie kwota 105 zł (po wszystkich rabatach) - skąd? Nie wiadomo :). Zgłosiłem sprawę o odsłuch rozmowy i zażądałem kopii rozmowy na swojego e-maila jako dowód do uokik i rpk i sprawę zamierzam oczywiście zgłosić bo jestem pewien, że masę ludzi tak nacinają, a te umowy i rabaty są skonstruowane tak skomplikowanie, że nawet kretyn z bok play nie jest w stanie ich obliczyć i powiedzieć jaka kwota pojawi się na rachunku.

#play #internet
  • 23
@Blahhblahh: ja pamiętam na czacie bodaj oragne zapytałem czy jest botem.. to z emocjami odpisała że jest kobietą xd i rzeczywiście nie był to bot bo ktoś taki istniał.
Ale odpisywała jak bot więc zapytałem