Aktywne Wpisy
McBreed +334
poszedłem na grzyby a tam takie coś, jakiś nowy gatunek???
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
#pracait #pracbaza #programowanie #programista15k
@sidsfd: rynek się nie nasycił, tylko analitycy nie nadążają zbierać wymagań od klientów na nowe projekty. Nie wiem czy wiesz jak wygląda proces wytwarzania oprogramowania, ale przed tym i po tym jak programista napisze jakiś kod, dziesiątki ludzi muszą zadbać o to żeby programista w ogóle miał co pisać.
Większość programistów to niestety przygłupy, które same nie potrafią odkryć potrzeb klientów, ani tym bardziej kompleksowo wdrożyć kompletnego
- powrót pracy hybrydowej (prawie każdy Dev z którym gadam mówi mi że firma w której pracuje zaczęła uprawiać politykę powrotów do hybryd, biór)
- napływ programistów ze wschodu, idzie to zauważyć
- recesja
- informatyka jako domyślny kierunek studiów w Polsce od dobrych
@exori_vis: no nie wyczymie!
Nie mogę odzobaczyć
Komentarz usunięty przez autora
@sidsfd: Możesz podać jakiś dowód? Według rządu w 21/20 mieliśmy 13,4 k abolwentów studiów Technologie teleinformacyjne. Czy inne zawody też się nasyciły? Biznes i prawo ponad 70k absolwentów.