Wpis z mikrobloga

Polityka ciężki i niewdzięczny temat, ale mimo wszystko zapytam. Jako iż nienawidzę PO tak samo jak i PIS, a może i bardziej, choć poprzeczka jest bardzo wysoko postawiona, to nasuwa mi się pytanie. Czy jest jakaś inna partia prócz tych dwóch #!$%@? na którą wypada zagłosować na zbliżających się wyborach? Czy ktoś realnie może zagrozić tym śmieciom którzy co 4 lata wymieniają się tylko stołkami? Podzielcie się swoimi przemyśleniami, tylko proszę, w taki merytoryczny sposób. Zwolenników PIS i PO, nie zapraszam do dyskusji #koalicjaobywatelska #pis #polityka #wybory
  • 18
Czy ktoś realnie może zagrozić tym *** którzy co 4 lata wymieniają się tylko stołkami?

@adrian-mateusz: Nie. Te partie mogą się tylko wykończyć same. PiS najbliższą szansę ma kiedy Kaczyński umrze ewentualnie odejdzie na emeryturę i w ogóle nie będzie zajmował się partią. PO było najbliżej wykończenia w okienku pomiędzy powstaniem Polski 2050 a powrotem Tuska. Tusk pewnie szybko już nie opuści ponownie Platformy i pewnie jej kres będzie w tym
Jako iż nienawidzę PO tak samo jak i PIS, a może i bardziej,

śmieciom którzy co 4 lata wymieniają się tylko stołkami?

@adrian-mateusz: jak serio tak uważasz to złapałeś się na propagandę pisowską, tyle w temacie ¯\(ツ)/¯
@Ayessare: ale co ma propaganda PIS-owska do tego że doskonale pamietam co robiło PO i jak było w Polsce za ich rządów. Jedyną osobą którą można posądzić o uleganie propagandzie jesteś właśnie Ty pisząc takie bzdety.
@adrian-mateusz: konfederacja to zlepek trzech partii o różnych poglądach. Często sprzecznych. Mają krótką ławkę, więc na ich listy czasem trafiają kompletni odklejeńcy, szury i miłośnicy putina.

Osobiście polecam trzecią drogę, głównie dlatego, że jeśli nie wejdą (a są blisko progu), to pis będzie miał samodzielną, trzecią kadencję.
ale co ma propaganda PIS-owska do tego że doskonale pamietam co robiło PO i jak było w Polsce za ich rządów

@adrian-mateusz: no właśnie to że uważanie tamtych rządów za złe to głównie zasługa pisu.

Jedyną osobą którą można posądzić o uleganie propagandzie jesteś właśnie Ty

@adrian-mateusz: ok to wymień te złe rzeczy które platforma robiła podczas swoich rządów, poczekam.
Coś się znajdzie, tak ale to nie będzie sprawiało że
@adrian-mateusz: Nie ma głupich pytań! Na wstępie zaznaczę, że mam poglądy libertariańskie \ liberalne. Konfederacja to zły wybór, gdyż składa się z niekompatybilnych ze sobą środowisk, tj. liberałów, nacjonalistów i monarchistów (odpowiednio Memcen, Bosak i Braun). Światopoglądowo to zamordyści, ponieważ każdy z liderów wymienionych frakcji podpisał konfederację gietrzwałdzką - tekst godny talibów, wystarczy zmienić boga i voila. Jeśli chodzi o kwestie gospodarcze to nie wiadomo co jest żartem memcena, a co
@Ayessare: Gościu, do wyrażenia i wyrobienia sobie własnej opinii nie potrzebuję PIS-u. Wystarczy być myślącym i świadomym człowiekiem by móc ocenić rządy danej partii. Tak samo nie potrzebuje Platformy do ocenienia rządów PIS. Co trzeba mieć w głowie, żeby moje niezadowolenie z rządów Platformy tłumaczyć sobie Pisem? No ja wiem co, trzeba być zaślepionym fanboyem PO. A dla mnie rozmowa z fanatykiem jakiejkolwiek partii nie ma najmniejszego sensu, wiec pozwól, że
@TypowyZakolak: Często przewijający się wątek, że konfederacja jest prorosyjska/miłośnicy Putina itd.? Jako iż nie jestem specjalista może ktoś rozwinie mi temat. Skąd taka narracja o tej Rosji gdy mowa o konfederacji?

Co do Trzeciej Drogi to jest to dość uniwersalny i zrozumiały wybór ale kurde jakoś ten Hołownia mnie trochę zniechęca..
Skąd taka narracja o tej Rosji gdy mowa o konfederacji?

@adrian-mateusz: zobacz np. https://wykop.pl/link/6744491/prorosyjskie-dzialania-posla-konfederacji-grzegorza-brauna-kompilacja , do tego oczywiście Korwin https://www.youtube.com/watch?v=aY_6CBAsjeM oraz wielu innych członków i działaczy Konfy (musiałbyś wyszukiwać z imienia i nazwiska). Nie każdy w Konfie jest za Rosją, ale takich głosów jest dużo i nie da się tego lekceważyć.