Aktywne Wpisy

Graner +24

lubie-sernik +21
Co najbardziej zboczonego zrobiliście w życiu?
Ja np. kiedyś jadłem dwa różne serniki na raz.
Ja np. kiedyś jadłem dwa różne serniki na raz.
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: Dochody-z-tytu%C5%82u-VAT-luka-VAT
PobierzJednolity plik kontrolny pozwala na bieżąco analizować dziwne ruchy poprzez bazę faktur które każdy przedsiębiorca co miesiąc wysyła do urzędu skarbowego.
Prace nad ustawą trwały od 2013 roku i zostały przegłosowane przez PO. PiS był przeciwny.
To chyba zamyka kwestię. JPK działa bo nie jest ustawą pisaną na kolanie
@CzaryMarek: nie wiem czy ogarniasz jak wielka to była praca na wszelkich szczeblach i czym jest vacatio legis które pozwala firmą na wdrożenie rozwiązań w swoich systemach rozliczeniowych. Brak vacatio legis pogrążył między innymi "polski ład" który nie był ani analizowany a na wdrożenie nie było zwyczajnie czasu.
To PO przegłosowało JPK i ustaliło w ustawie harmonogram wdrażania.
PiS nie głosowało za tą ustawą. Przyszli na
Vacatio legis pozwalające na wdrożenie rozwiązań było ustalone na 2016 rok.
Ty nie wyobrażasz sobie ile pracy wymaga takie wdrożenie dla płatników obracającymi setaki milionów złotych. Ustawa jest światena ale PiS za nią nie głosował.
@Viado: i jeszcze wielbią JE Putina, nie zapominaj o tym
jak możesz używać tych dwóch określeń w jednym zdaniu?
@damienbudzik: i już wiem, że dyskusja z tobą nie ma sensu bo tyle razy było to wyjaśniane, że tylko sekciarz nie potrafi przyjąć tego do wiadomości
@rimyi: Tak, widziałem wiele gównianych wyjaśnień, które zachwalały grabież obywateli z pieniędzy OFE przez Tuska. Przecież one zostały przesunięte do ZUSu, gdzie już dawno zostały wydacne na AKTUALNE emerytury.
Pieniądze w OFE miały należeć do obywateli.
@damienbudzik: zostały przesunięte na indywidualny rachunek, to wciąż są twoje pieniądze
@rimyi: To spróbuj je wypłacić skoro to są twoje pieniądze ;)
@damienbudzik: a próbowałeś kiedyś wypłacić OFE przed emeryturą? Nic się nie zmieniło oprócz zabrania kawałka tortu bankom i funduszom inwestycyjnym, które zajmowały się OFE i inkasowały potężne sumy na marżach