Wpis z mikrobloga

Czy jest tu ktoś z Trójmiasta lub okolic, kto wynajmuje własny apartament? Szukam informacji, czy zakup takowego w tej lokalizacji jest dobrym pomysłem na ulokowanie kasy. Po liczbie turystów jaką widziałem w weekend sądzę, że raczej tak, ale nie wiem jak wygląda to w sezonie zimowym.

#trojmiasto #gdynia #sopot #gdansk
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klintoniusz Ja, co prawda nie w 3 miescie, ale wynajmuje na airbnb i booking 2 mieszkania. Od czerwca do wrzesnia na krotki termin. W tamtym roku mialem 3 miesiace z kilkoma dziurami. W tym roku za wrzesien mi wyszlo mniej niz przy dlugoterminowym.
  • Odpowiedz
@klintoniusz: dwa pokoje niedaleko stadionu. Przez sezon ok 5-6,5k brutto. Teraz mieszkanie będę odnawiał na studentów na kontrakt na czas studiów właśnie. Imho się opłaca. Jednakże mieszkanie kupowałem prawie 4 lata temu wiec ceny były zupełnie inne.
  • Odpowiedz
@klintoniusz: w run sezonie wynajmowałem przez booking. Jednak miałem 2-3 sytuacje w której potrzebowałem pomocy bookingu ty wypinali dupe i tak naprawdę oni ci w niczym nie pomogą jak ktoś no zdemoluje ci chate lub ukradnie /coś zniszczy.
Airbnb jest dużo lepszy bo przy sporach staje po stronie partnera i pomaga odzyskać jakiś utracony hajs. Airbnb ma co prawda większa troszeczkę prowizje ale jest akceptowalna.
  • Odpowiedz
  • 0
@highsky: Ok, brzmi nieźle. To jeszcze poprosiłbym o rekomendacje w których rejonach najlepiej szukać atrakcyjnych ofert? Mieszkałem ostatnio kilka dni na Brzeźnie i wydawało się całkiem ok, jeśli chodzi o potencjał turystyczny, bo było blisko nad morze.
  • Odpowiedz
@klintoniusz: przy morzu to zawsze Brzeźno, Przymorze, Jelitkowo, Nowa Letnica jest mocno dyskusyjna :)
Pomyśl też blisko centrum, bo od jakiegoś czasu centrum żyje cały rok, jak jest ładna słoneczna pogoda to też widać ludzi. W samym centrum buduje się raczej condohotele, ale sporo się nabudowalo na Dolnym Mieście, a odkąd jest przejście naziemne przez Podwale Przedmiejskie to przechodzą tabuny ludzi.
Oczywiście zawsze trzeba się liczyć z tym, że będziesz
  • Odpowiedz
@Zulf: @highsky i przez takich jak Wy dzieje się w Trójmieście rak pt zmiana chaty co 10 miesięcy, bo Wy sobie hotel z tego urządzacie a jak ktoś chce długoterminowo to w----------ą ceny rzędu 5400 samej daniny za 60m2.
  • Odpowiedz
@highsky: ani trochę, zwyczajnie czekam aż się Wam do d--y dobiorą :D

@Zulf tak się też skończyło, jakbym miał kredyt brać to by wyszło mniej za więcej metrów xD
  • Odpowiedz
@Zly_On: kolego ze stancji posłuchaj. Ciezko pracowałem żeby kupić te dwie nieruchomości. Planowałem jedno dla siebie, ale była dobra oferta od dewelopera wiec dopchałem się małym kredytem i mam dwa. Problemu szukaj gdzie indziej i się proszę o---------c co robię ze swoją własnością. Ludzie twojego pokroju to takie kleszcze które właśnie wynajmują mieszkania i po kilku miesiącach nie płaca bo jak to będzie się ktoś na mnie dorabiał. Narzekaj dalej,
  • Odpowiedz
@highsky: ciężko pracowałeś że aż straciłeś umiejętności czytania ze zrozumieniem, bo wyżej wyraźnie napisałem że mam również swoje mieszkanie.

Natomiast dam Ci małą radę. W necie anonimowy nie jesteś, a pyszałkowatość może czasem przynieść bolesny skutek.

:P
  • Odpowiedz
@highsky: dam Ci jeszcze drugą, rozglądaj się za portkami o rozmiar większe, bo pewnego dnia jak nawalisz w nachy to chociaż górą Ci nie wybije :P

Tik tak...
  • Odpowiedz