Wpis z mikrobloga

Dlaczego głosuję na Konfederację?

To są rzeczy, które mnie przekonały, oczywiście są też wady, ale ja w przeciwieństwie do niektórych, głosuję ZA kimś, a nie PRZECIWKO komuś.

- Jasna deklaracja, że zagraniczny dług publiczny jest zły
- Sprzeciwienie się programom stymulującym wzrost cen mieszkań takich jak developer plus(kredyt 2/0%)
- Postulat cofnięcia 13 i 14 emerytury
- Jako jedyni sprzeciwili się ustawom covidowym dającym bezkarność pisowcom
- Swoboda programowa dla szkół
- Obniżka i uproszczenie podatku dochodowego
- Usunięcie niektórych regulacji budowlanych(cofnięcie do 2014r), co spowoduje spadek kosztów budowy domu o około 30%
- Zaniechanie poboru podatku belki
- Dobrowolny zus dla przedsiębiorców i powolne odchodzenie od tego archaicznego systemu
- Urynkowienie ubezpieczeń społecznych
- Nieakceptowanie wszystkich wymysłów Unii Europejskiej
- Usunięcie kilkunastu zbędnych podatków, na przykład podatek tonażowy, który czasami płaci jedna osoba w Polsce w wysokości kilkuset złotych xD
- Sprzeciwienie się waloryzacji 500+
- Nagłośnienie tematu ukraińskiego zboża i stawianie żądań wobec Ukrainy(brak embarg, pozwolenia na ekshumację ofiar Rzezi Wołyńskiej)
- Chęć wprowadzenia prawa do korzystania z gotówki do konstytucji
- Ucywilizowanie rynku najmu i możliwość eksmisji niepłacących lokatorów
- Sprzeciw wobec darmowych laptopów dla uczniów
- Sprzeciw wobec 300+
- Przestrzegania domniemania niewinności i sprzeciwienie się eksmisji bez sądu z własnego mieszkania
- Sprzeciw wobec szalonej polityki klimatycznej, która zuboży nasze społeczeństwo
- Rozsądna polityka klimatyczna, wspieranie atomu
- Walka z "piątką przeciw rolnikom"
- Dekryminalizacja marihuany, być może coś więcej
- Stanowcza walka z nielegalną imigracją
- Ułatwienie dostępu do broni
- Sprzeciw wobec parytetów
- Zniesienie zakazu pracy dla osób, które opiekują się osobami niepełnosprawnymi

Nie zapraszam do dyskusji, chciałem tylko uzasadnić moje poglądy, ewentualnie możecie wstawić podobne uzasadnienie dla tej lub innej partii.

#polityka #konfederacja #bekazlewactwa #4konserwy
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zgodnie z przewidywaniami niezależnych fundacji, koszt takiego programu to około 7mld zł

@cordianss: Zgodnie z przewidywaniami niezależnych fundacji Konfederacja to banda oszołomów, zamordystów i ruska 5-ta kolumna.

Rozumiesz różnicę między brakiem wpływów z podatku (i idące za tym następstwa) a kosztem jakiegoś programu?
Ja się pytam o A, ty mi pier*lisz o B. Nie pytam się ile to będzie kosztowało. Tylko skąd Konfederacja weźmie pieniążki dla budżetu, których ubędzie z powodu
  • Odpowiedz
@GregPelka:
Umiesz czytać? Przecież ci napisałem, że będzie 7mld zł mniej w budżecie. To samo proponuje Trzecia Droga, a ty mi wyjeżdżasz z jakimiś 260mld zł. Typowy antykonfederata, przepełniony agresją i byciem przekonanym o nieomylności.

FOR to fundacja, która stworzyła obliczenia programowe zakłamując rzeczywistość na niekorzyść Konfederacji i wyliczyła, że to będzie 7mld zł.
  • Odpowiedz
Umiesz czytać? Przecież ci napisałem, że będzie 7mld zł mniej w budżecie.

@cordianss: Umiesz czytać? Przecież ci napisałem, że będzie 260mld zł mniej w budżecie.
Typowy konfederata, obraża innych, własny rozum, ale źródła nie wklei xD
Doczekam się wreszcie źródła twoich wyliczeń?
  • Odpowiedz
@GregPelka:
Równie dobrze mogłeś napisać 500mld zł, wkleiłeś coś całkowicie niepowiązanego.
Konfederacja proponuje dobrowolny zus dla przedsiębiorców i koszt tego to około 7mld zł. 263mld zł kosztowałoby zakazanie płacenia składek zus każdemu.
  • Odpowiedz
Konfederacja proponuje dobrowolny zus dla przedsiębiorców i koszt tego to około 7mld zł. 263mld zł kosztowałoby zakazanie płacenia składek zus każdemu.

@cordianss: Moment moment, przecież Mentzen kilka dni temu, publicznie mówi o CAŁKOWITEJ likwidacji ZUSu. Zapytany przez Petru - kiedy? Odpowiada - jak najszybciej.
To jak to w końcu jest?
Mentzen kłamie na swoich wiecach czy kłamie w programie wyborczym?

Bo przyznaję, sugerowałem się publicznymi wypowiedziami lidera Konfederacji.
  • Odpowiedz
@GregPelka: Aha, to teraz nagle odnosisz się do czegoś zupełnie innego.

Konfederacja proponuje dobrowolne składki zus dla przedsiębiorców i jak najszybszą jego likwidację, bo obecny system jest skrajnie niewydajny w starzejącym się społeczeństwie. "jak najszybciej" oznacza co najmniej 30-40 lat, bo trzeba najpierw spłacić osoby znajdujące się w obecnym systemie. Wprowadzenie dobrowolnego zusu dla przedsiębiorców to zmniejszenie liczby wierzycieli i stopniowe przechodzenie na system bazujący na oszczędzaniu.

W 2060 r.
  • Odpowiedz
"jak najszybciej" oznacza co najmniej 30-40 lat

@cordianss: LOL. Nie mam więcej pytań xD
Napiszę tak. Jestem byłym konfederatą. Wyrosłem z tego. Podobnie jak ludzie wyrastają z anarchizmu. Kiedy pożyją trochę dłużej i im się perspektywa zmieni i świat nagle nie jest czarno-biały ;)
Tobie życzę tego samego :)

Ps: ŻADNA obecna partia nie jest dobrym wyjściem dla Polski. Głosujemy jedynie między syfem a kiłą. Szkoda tylko, że Konfederacja nie
  • Odpowiedz