Aktywne Wpisy
mickpl +918
Ksiega_dusz +20
Jak zamierzacie dociągnąć do emerytury jako programiści, mając na uwadze aktualny rynek pracy, rosnącą podaż programistów oraz dynamikę branży, technologii?
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
To są rzeczy, które mnie przekonały, oczywiście są też wady, ale ja w przeciwieństwie do niektórych, głosuję ZA kimś, a nie PRZECIWKO komuś.
- Jasna deklaracja, że zagraniczny dług publiczny jest zły
- Sprzeciwienie się programom stymulującym wzrost cen mieszkań takich jak developer plus(kredyt 2/0%)
- Postulat cofnięcia 13 i 14 emerytury
- Jako jedyni sprzeciwili się ustawom covidowym dającym bezkarność pisowcom
- Swoboda programowa dla szkół
- Obniżka i uproszczenie podatku dochodowego
- Usunięcie niektórych regulacji budowlanych(cofnięcie do 2014r), co spowoduje spadek kosztów budowy domu o około 30%
- Zaniechanie poboru podatku belki
- Dobrowolny zus dla przedsiębiorców i powolne odchodzenie od tego archaicznego systemu
- Urynkowienie ubezpieczeń społecznych
- Nieakceptowanie wszystkich wymysłów Unii Europejskiej
- Usunięcie kilkunastu zbędnych podatków, na przykład podatek tonażowy, który czasami płaci jedna osoba w Polsce w wysokości kilkuset złotych xD
- Sprzeciwienie się waloryzacji 500+
- Nagłośnienie tematu ukraińskiego zboża i stawianie żądań wobec Ukrainy(brak embarg, pozwolenia na ekshumację ofiar Rzezi Wołyńskiej)
- Chęć wprowadzenia prawa do korzystania z gotówki do konstytucji
- Ucywilizowanie rynku najmu i możliwość eksmisji niepłacących lokatorów
- Sprzeciw wobec darmowych laptopów dla uczniów
- Sprzeciw wobec 300+
- Przestrzegania domniemania niewinności i sprzeciwienie się eksmisji bez sądu z własnego mieszkania
- Sprzeciw wobec szalonej polityki klimatycznej, która zuboży nasze społeczeństwo
- Rozsądna polityka klimatyczna, wspieranie atomu
- Walka z "piątką przeciw rolnikom"
- Dekryminalizacja marihuany, być może coś więcej
- Stanowcza walka z nielegalną imigracją
- Ułatwienie dostępu do broni
- Sprzeciw wobec parytetów
- Zniesienie zakazu pracy dla osób, które opiekują się osobami niepełnosprawnymi
Nie zapraszam do dyskusji, chciałem tylko uzasadnić moje poglądy, ewentualnie możecie wstawić podobne uzasadnienie dla tej lub innej partii.
#polityka #konfederacja #bekazlewactwa #4konserwy
@cordianss: Zgodnie z przewidywaniami niezależnych fundacji Konfederacja to banda oszołomów, zamordystów i ruska 5-ta kolumna.
Rozumiesz różnicę między brakiem wpływów z podatku (i idące za tym następstwa) a kosztem jakiegoś programu?
Ja się pytam o A, ty mi pier*lisz o B. Nie pytam się ile to będzie kosztowało. Tylko skąd Konfederacja weźmie pieniążki dla budżetu, których ubędzie z powodu
Umiesz czytać? Przecież ci napisałem, że będzie 7mld zł mniej w budżecie. To samo proponuje Trzecia Droga, a ty mi wyjeżdżasz z jakimiś 260mld zł. Typowy antykonfederata, przepełniony agresją i byciem przekonanym o nieomylności.
FOR to fundacja, która stworzyła obliczenia programowe zakłamując rzeczywistość na niekorzyść Konfederacji i wyliczyła, że to będzie 7mld zł.
@cordianss: Umiesz czytać? Przecież ci napisałem, że będzie 260mld zł mniej w budżecie.
Typowy konfederata, obraża innych, własny rozum, ale źródła nie wklei xD
Doczekam się wreszcie źródła twoich wyliczeń?
Równie dobrze mogłeś napisać 500mld zł, wkleiłeś coś całkowicie niepowiązanego.
Konfederacja proponuje dobrowolny zus dla przedsiębiorców i koszt tego to około 7mld zł. 263mld zł kosztowałoby zakazanie płacenia składek zus każdemu.
@cordianss: Moment moment, przecież Mentzen kilka dni temu, publicznie mówi o CAŁKOWITEJ likwidacji ZUSu. Zapytany przez Petru - kiedy? Odpowiada - jak najszybciej.
To jak to w końcu jest?
Mentzen kłamie na swoich wiecach czy kłamie w programie wyborczym?
Bo przyznaję, sugerowałem się publicznymi wypowiedziami lidera Konfederacji.
Konfederacja proponuje dobrowolne składki zus dla przedsiębiorców i jak najszybszą jego likwidację, bo obecny system jest skrajnie niewydajny w starzejącym się społeczeństwie. "jak najszybciej" oznacza co najmniej 30-40 lat, bo trzeba najpierw spłacić osoby znajdujące się w obecnym systemie. Wprowadzenie dobrowolnego zusu dla przedsiębiorców to zmniejszenie liczby wierzycieli i stopniowe przechodzenie na system bazujący na oszczędzaniu.
W 2060 r.
@cordianss: LOL. Nie mam więcej pytań xD
Napiszę tak. Jestem byłym konfederatą. Wyrosłem z tego. Podobnie jak ludzie wyrastają z anarchizmu. Kiedy pożyją trochę dłużej i im się perspektywa zmieni i świat nagle nie jest czarno-biały ;)
Tobie życzę tego samego :)
Ps: ŻADNA obecna partia nie jest dobrym wyjściem dla Polski. Głosujemy jedynie między syfem a kiłą. Szkoda tylko, że Konfederacja nie
@cordianss: To nie przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°)