Wpis z mikrobloga

I znów konfuni się nie udało. Miało być zabawnie, a wyszło jak zawsze.

Otóż, droga konfunio, inflacja liczona miesiąc do miesiąca, wynosiła odpowiednio:

maj: 0%
czerwiec: 0%
lipiec: -0,2%
sierpień: 0%
wrzesień: -0,4%

Więc prawidłową analogią byłoby, że sierpniu przytyłeś 0kg, a we wrześniu schudłeś 0,4 kg.

Była szansa, by dowalić pisowi, bo można było napisać o inflacji bazowej i o tym, że spadek inflacji cpi wynika głównie z istotnego udziału deflacji na paliwach w koszyku.

Ale oczywiście wy wybraliście pisanie głupot. A 662 kuców bezmyślnie dało lajka.

#konfederacja #polityka
T.....k - I znów konfuni się nie udało. Miało być zabawnie, a wyszło jak zawsze.

Otó...

źródło: konfunia

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darek-jg: Ceny nie rosną od pięciu miesięcy. NBP napisało, że od sześciu (skłamali), ale konfunia nie przyczepiła się do tego.

@Kalifornix Czemu to zaplusowałeś? To nie jest prawda. Ceny w ujęciu CPI nie rosną od pięciu miesięcy. Konfa nie próbowała nawet wskazać tego, co rośnie (ceny w ujęciu bazowym), tylko się zbłaźniła. Jak zwykle. A okazja była.
  • Odpowiedz
@TypowyZakolak: Gościu, ty zrobiłeś fikoła, żeby bronić bezmyślnej propagandy pisu. I to NBP, którego prezes straszył deflacją, kiedy inflacja zaczynała solidnie rosnąć. Zmiany w poziomie inflacji m/m to nie jest "chudnięcie" (spadek cen). To jest spowolnienie szybkości tycia (spowolnienie wzrostu cen)
  • Odpowiedz
@darek-jg: A co według ciebie oznacza inflacja na poziomie -0,4% w ujęciu miesiąca? Otóż to, że ceny spadły o -0,4% w ciągu miesiąca.

Rdr mnie nie interesuje z punktu widzenia przykładu o tyciu konfy (w ujęciu MIESIĘCZNYM).

Teraz czaisz?
  • Odpowiedz
Zmiany w poziomie inflacji m/m to nie jest "chudnięcie" (spadek cen).

@Kalifornix: XDDDDDD

Właśnie ceny SPADŁY w miesiąc i to JEST Chudnięcie (spadek cen), a nie "Dezinflacja" (zmniejszenie odczytu
  • Odpowiedz
@Kalifornix: aha, czyli teraz jest podstęp, bo pewnie w ujęciu m/m sobie wymyszkowali pewne rzeczy żeby ekonomistom z wykopu się nie dodawało!!! zmartwię cię ananasku, liczone jest według tej samej metodologii co r/r. Jak spada mi IQ o 10% z każdym twoim komentarzem to to jest spadek IQ czy spowolnienie wzrostu?
  • Odpowiedz
@MirekStarowykopowy: Nie, jest to wasz debilizm ekonomiczny.

@TypowyZakolak doucz się a potem sam #usunkonto bo powtarzasz debilną propagandę pisowską, jaką ci serwuje Glapa, a ty to łyknąłeś.

@Kalifornix: Lepszego finiszu nie mogłem sobie wymarzyć. Dzięki, przyjmuję twoją porażkę. Nikt nie łyka propagandy, po prostu tłumaczymy ci jak krowie na rowie co tam jest napisane i że to nie do końca kłamstwo.
  • Odpowiedz
doucz się

@Kalifornix: Widzę, że dalej walisz w zaparte, mimo, że wytłumaczyliśmy ci, że nie rozumiesz, o czym piszesz.

Przykre w sumie. Ja bym po prostu na twoim miejscu napisał, że się pomyliłem, czy coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wyszło ci dziś, młody kucu.
  • Odpowiedz
@TypowyZakolak tak, jakiś asystent na drugim roku z----ł akcję, pewnie nie dostał dokładnych wytycznych, wcyd. Faktem jest że NBP p------i głupoty. Inflacja 8% to absurdalnie wysoka inflacja i kuce to wiedzą. Pewnie cześć nie odczytała, a druga cześć wie jaki był zamysł posta i likeuje idee
  • Odpowiedz