Wpis z mikrobloga

@krisip: Miałeś Ty kiedyś telefon z Androidem w ręku? Na chińskim tablecie bez najmniejszego problemu zainstalowałem Google Play i jakoś nie musiałem edytować build.prop na Samsungowe ani żadne inne.
  • Odpowiedz
@wysuszony: miałem. I zawsze jest napisane w play jakie masz urzadzenia swoje jak masz kilka - to jest brane z tego jak sie telefon przedstawi logujac sie pierwszy raz do marketu. Jak sie przedstawi jako nokia to na prawde dla google 3 sekundy ustawic filtr zeby tak przedstawiajace sie telefony w markecie z niego odfiltrowac.
  • Odpowiedz
@krisip: Google takich filtrów nie stosuje. Skoro dla Kindle Fire żadnych nie nałożyli i bez roota można było wrzucić sobie Play, to nie wiem czemu mieliby cokolwiek przy Nokii majstrować. Nie uważasz, że im jest na rękę jak ktoś kupuje aplikacje w ich sklepie?
  • Odpowiedz
@krisip: Nokia też nie jest dla Google konkurencją jako producent słuchawek. Po co blokować jak można czerpać z Nokii profity. Im większą popularność zdobędą Nokie z Androidem tym gorzej dla Microsoftu i tym lepiej dla Google. W Google nie pracują debile.
  • Odpowiedz
@krisip: ale Nokia to sprzęt, a nie software. Google zablokował swoją aplikację na OS konkurencji, czyli Microsoftu. To żadne porównanie. Tak samo Apple pozbył się map Google ze swojego sprzętu na rzecz swoich map. Nokia jako producent słuchawek nie jest konkurencją, bo zobacz: Nokia zaczyna produkować tanie słuchawki z Androidem - dorzucają je do każdego możliwego abonamentu dla przeciętnej Bożeny, zdobywa tym coraz większe połacie rynku, bo zaczyna produkować słuchawki
  • Odpowiedz
@wysuszony: problem w tym ze od kwietnia nokia nie bedzie juz mogla wyprodukowac zadnego telefonu procz najtanszych foczerfonow. Taka umowa z ms. A co do wygladu to wlasnie wrecz odwrotnie - patrz - lumia wyglada podobnie i tez nokia taka ladna... O to chodzi w tym. Przeciez pani krysia sobie nie zmieni launchera na niekaflowy :) Nokia oswoi januszy i krysie z kaflami a pozniej w wersji premium zaproponuje im
  • Odpowiedz