seba_thc666 seba_thc666 27.09.2023, 18:59:40 0 + #programowanie #php #oop #api #symfony #laravel Siema.Załóżmy że mam sdk do klienta api danego serwisuW jaki najlepszy sposób mogę używać go w każdym kontrolerze bez ciągłego tworzenia nowego obiektu i autoryzacji?Singleton fajnie działał do momentu autoryzacji bo w momencie kiedy kończy się request to autoryzacja przepada w p---u
Jurix Jurix 27.09.2023, 19:10:18 via Wykop 2 + Singleton fajnie działał do momentu autoryzacji bo w momencie kiedy kończy się request to autoryzacja przepada w p---u@seba_thc666: To użyj jakiegoś storage, np. Redisa czy nawet bazy danych do przechowywania tokenu.
szubke szubke 27.09.2023, 20:35:27 via Wykop 1 + Załóżmy że mam sdk do klienta api @seba_thc666: Zalozmy ze masz dokumentacje od SDK.
Siema.
Załóżmy że mam sdk do klienta api danego serwisu
W jaki najlepszy sposób mogę używać go w każdym kontrolerze bez ciągłego tworzenia nowego obiektu i autoryzacji?
Singleton fajnie działał do momentu autoryzacji bo w momencie kiedy kończy się request to autoryzacja przepada w p---u
@seba_thc666: To użyj jakiegoś storage, np. Redisa czy nawet bazy danych do przechowywania tokenu.
@seba_thc666: Zalozmy ze masz dokumentacje od SDK.