Wpis z mikrobloga

problemem polskiej polityki były pomyłki językowe szefa opozycyjnej partii

@Imperator_Wladek: no jak wygra KO to znów tak będzie. Ale nie dlatego, że innych problemów nie będzie, ale dlatego, że zainstalują swoich w tvp i czy włączysz tvn czy tvp to wszędzie będą mówić jak jest super. A jest tak super, że deficyt trzeba zwiększać, vat podnosić, wiek emerytalny, sześciolatków do szkoły posyłać, pieniądze z OFE brać i jeszcze uchodźców przyjmować.
  • Odpowiedz
@pwone: gówno prawda, po już rządziło i TVP było wtedy normalną telewizja której zdarzało się krytykować partie rządzącą; co do imigrantów to PiS przyjął już jakieś 200 tysięcy więcej niż miało przyjąć PO ale co tam; jak ja wami gardzę pisowcy
  • Odpowiedz
@CamusVevo: a na VAT, OFE i wiek emerytalny co powiesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oj tam oj tam, VAT to tylko o 1pp podnieśli, przecież nawet ówczesny minister finansów mówił, że przez to ceny nie wzrosną. A najważniejszym tematem wtedy w tv było, że cały świat się z nas śmieje, bo krzyż przed pałacem prezydenckim postawiono. No obiektywa tv była jak nie wiem wtedy.
  • Odpowiedz
@pwone: a PiS obniżył VAT? Wiek emerytalny musi być podniesiony, jeśli jesteś przeciwko nie będąc aktualnie w wieku przedemerytalnym to jesteś po prostu idiotą; a co do OFE - żadnej kradzieży nie było ale wiem że pisowiec nie jest w stanie pojąć o co w ogóle chodzi z tym OFE; jeszcze jakieś zarzuty czy od razu przejdziesz do ośmiorniczek? Przypomnij mi przy okazji o ile podniósł swoją marzę Orlen za
  • Odpowiedz
@Bomfastic: tak wiem, dla dobra Polaków zostały do ZUSu przeniesione ( ͡° ͜ʖ ͡°) wcale nie trzeba było w ten sposób budżetu ratować. A no właśnie, a ten rok co się budżet nie spinał i zadłużenie wyszłoby powyżej tego progu w konstytucji pamiętasz? I co zrobiono? Ustawą zarządzono, że w tym roku ten zapisa nie obowiązuje i już było super.

PS. Nie chce mi się dalej
  • Odpowiedz
OFE

@pwone: przywoływanie likwidacji czesci oblogacyjnej OFE w negatywnym kontekście, to jednoznaczny sygnał że ma się do czynienia z kimś kto nie ma pojęcia w temacie.
  • Odpowiedz
wiek emerytalny

@pwone: przecież to była zajebista PRO-PAŃSTWOWA reforma. Utrzymywanie niskiego wieku emerytalnego to kradzież dokonana na przyszłych pokoleniach.
  • Odpowiedz
PiS obniżył VAT?

@CamusVevo: no nie obniżył. Dlatego zagłosuję na partię, która go podwyższyła ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy wiek emerytalny musi być podniesiony? Na pewno musi być zrównany i zlikwidowane przywileje emerytalne. Podniesiony niekoniecznie. A już na pewno nie aż do 67 lat wtedy. A co powiesz na 500/800+, podba Ci się ten program? A jeśli nie, to co powiesz na to, że Tusk 800+
  • Odpowiedz
a na VAT, OFE i wiek emerytalny co powiesz?

@pwone: PO podwyższyło VAT czasowo, to PiS podwyższył VAT na stałe.

OFE i przeniesienie składek do ZUS było bardziej korzystną decyzją dla ubezpieczonych, jednocześnie usunęło dziwną dziurę, gdzie państwo było winne pieniądze samo sobie. Generalnie nikt tych pieniędzy nie ukradł.

A wiek emerytalny to była chyba najlepsza decyzja PO. Kompletnie niepopularna, ale konieczna. To była partia, jedna z nielicznych, która miała
  • Odpowiedz
PO podwyższyło VAT czasowo, to PiS podwyższył VAT na stałe

@rzuf22: czemu czasowo? Przecież mieli podwyższyć tylko na jeden rok, a później już nie obniżyli. Mało tego, co roku część produktów przerzucali na wyższą stawkę VAT czyli podwyższali VAT bez zmieniania składek.
  • Odpowiedz
@pwone:

A co powiesz na 500/800+, podba Ci się ten program? A jeśli nie, to co powiesz na to, że Tusk 800+ proponował już od czerwca. Co powiesz na kredyt 0%?

Powiem że trzeba mówić idiotom takie rzeczy żeby wygrać wybory a potem robić swoje
  • Odpowiedz