Aktywne Wpisy
Kearnage +999
zeszyt-w-kratke +45
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
Siema Mirki. Chcę się trochę wyżalić. Pracowałem w dużej firmie. Robiłem robotę za dwóch a może nawet i trzech. Skończyła mi się umowa na czas określony i nie przedłużyli, bo jednak za dużo roboty jest zrobionej i wychodzi na to że tyle ludzi nie potrzebują. Teraz okazuje się, że jednak się nie wyrabiają ale mnie nie przyjmą z powrotem bo musiałbym dostać na czas nieokreślony i to im się nie opłaca (fuck logic). Nie wiem jak zabrać się za szukanie nowej roboty bo tak naprawdę jedyne w czym się specjalizuje to automatyzacja pracy przy kompie - programowanie w autohotkey + pisanie makr w Excelu oraz rysowanie w CAD. To potrafi potężnie przyspieszyć robotę jesli opiera się ona na wprowadzaniu danych do jakiegokolwiek programu. Sęk w tym że nie mam totalnie pojęcia w jakie branże celować. Pewnie dodatkowym utrudnieniem jest to, że szukam roboty 100% zdalnej ale widzę że już ludzie po pandemii powoli zapominają o tej sposobności. Przeglądam te oferty i ni cholery nie widzę czegokolwiek co by się zgrywało z tym co umiem. Źle mi się pracuje z ludźmi wokół. Ktoś pomyśli że lubię się o--------c w domu a prawda jest taka że plecy od kompa czasami nie dają rady. Jestem rozżalony tym, że będąc pracownikiem miesiąca (co miesiąc od prawie 3 lat) zostałem krótko mówiąc zlany ciepłym moczem. Może Wy mi powiecie w co celować?
#praca #autohotkey #excel #robota
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
W sumie spójrz na to z dobrej strony, nie będziesz już musiał pracować z ludźmi którzy Cię nie doceniają i nie szanują.
Trzymaj się tam Miras, głowa do góry i pamiętaj nie ma co
@mirko_anonim: ładnie. Masz tu odznakę pracownika miesiąca ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta