Szukam telewizora do 4,5k zł. Głównie filmy z serwisów streamingowych czy blu-ray, 65cali byłoby fajnie, 144hz nie jest mi potrzebne. Znalazłem TCL 65C745, znajdzie się coś lepszego pod względem specyfikacji w tej cenie?
@Drmscape2 poszukaj jeszcze co się dzieje z piłką podczas meczu jak połączysz 24fps transmisji do 120hz odświeżania na OLED. Może czas iść do okulisty ?
@Drmscape2 jeszcze pytanie czy powinienem bać się leżaków magazynowych? Jeśli telewizor zalega na magazynie, ale nie jest powystawowy to mam go skreślić? Widzę że nadal są sprzedawane właśnie LG oled z tej pierwszej generacji np w media expert
@rocky_b: Jaki się trafi, to już loteria. W ME z tego co widzę, to nie da się online kupić, jest dostępny tylko w wybranych sklepach, więc na 99,99% będzie powystawowy. Sam leżak nie jest z definicji zły. Po prostu jest to sztuka niewiadomej do końca historii. Swego czasu te tańsze OLEDy zeszły i nie były dostępne bo ceny roczników 2022 poszły do góry sporo, więc ludzie brali co tańsze. Jak teraz
@Drmscape2 a powystawowy to jak? Przecież i tak jest gwarancja normalnie co nie? Bo znalazłem na olx LG 55b23 za 3800zl, sprzedawany jako nowy z outletu przez jakiś sklepik handlujący telewizorami. Być może jest powystawowy, ale normalnie ma 2 lata gwarancji i można ją przedłużyć.
@rocky_b: OLEDy są podatne na wypalenia, a na wystawie jest wyświetlany ciągle ten sam obraz (statyczny lub ciągle te same filmy promocyjne, na jedno wychodzi). Gwarancję masz jak na nówkę, ale wypaleń nie obejmuje. LEDa można wziąć z wystawy, OLEDa nie wziąłbym nigdy. Przy normalnym użytkowaniu, tj. mieszane treści, różne filmy, trochę tv, trochę grania - ryzyko wypalenia jest praktycznie żadne. Natomiast w sklepie na wystawie niestety nie podlega normalnemu użytkowaniu.
@rocky_b: dopóki nie tv nie leci ci w tle cały dzień na TVN24, albo nie grasz po 15 godzin dziennie w jedną grę z wyraźnym HUDem, to nie ma się czego bać. Mniej więcej tak to wygląda gdy TV jest w sklepie na wystawie. Jeden materiał promocyjny w kółko w godzinach otwarcia sklepu.
@rocky_b: ten cs to taki trochę składak z różnych telewizorów LG. Matryca jak w B2, w ramce C1 z poprawkami w sofcie i processingu obrazu jakie otrzymał C2. Ogólnie myślę, że ciekawa propozycja w tej cenie.
@Drmscape2 dziękuję kolego za pomoc. Zamówiłem csa, mam nadzieję że matryca nie wypali się z niewiadomych przyczyn po pół roku i że kurier dowiezie sprawny sprzęt. Powinienem zabulic za ustawienie tego czy samemu bez problemu ogarnę?
Robimy nitkę normalnych Youtuberów, którzy kochają to co robią i robią to dobrze. Pokażmy patoli z tagu fammemma, że #youtube to nie tylko #boxdel #stu #wardega i reszta tych gwiazdek, które żyją z afer. Ja zaczynam Mietek Mietczyński
#telewizory #elektronika
@wicherq: No? Co się dzieje specu? Wiesz co to 5:5 pulldown?
Sam leżak nie jest z definicji zły. Po prostu jest to sztuka niewiadomej do końca historii. Swego czasu te tańsze OLEDy zeszły i nie były dostępne bo ceny roczników 2022 poszły do góry sporo, więc ludzie brali co tańsze. Jak teraz
Przy normalnym użytkowaniu, tj. mieszane treści, różne filmy, trochę tv, trochę grania - ryzyko wypalenia jest praktycznie żadne. Natomiast w sklepie na wystawie niestety nie podlega normalnemu użytkowaniu.
A co sądzisz o tym :
https://www.x-kom.pl/p/1164929-telewizor-55-59-lg-oled55cs6la.html?utm_source=ceneo&utm_medium=comparison&utm_campaign=ceneo_click&ceneo_cid=8560e68f-03ad-c7dc-9286-8f6dd37fb32a#Opis
Dostawa tylko kurierem jest dostępna ale to chyba nie jest problem.
Obejrzyj sobie te poradniki:
https://youtu.be/uGFt746TJu0
https://youtu.be/hZ88uTF-9Vg