Aktywne Wpisy
EleganckiSkrzat +11
Sprzęty, które okazały się strzałem w 10. Takie perełki, poprawiające życie, spędzany czas. Dla mnie? Pierwsze z brzegu to czytnik e-booków oraz dobre słuchawki bezprzewodowe. Mój must have, który wymieniam co kilka lat na topowe modele. U Was?
MetalowyBieg +4
Jakie hobby dla huopa? Huop myslal o modelarstwie ale nie ma ręki do plastikowych elementów a to trzeba malowac, kleic ehh #przegryw
#telewizory #elektronika
Przejdź się do jakiegoś marketu sprawdzić
@wicherq: QLED to nie matryca, tylko nazwa handlowa telewizorów z powłoką "kropek kwantowych" na matrycy typu LED.
@wicherq: Sklepy to jest bardzo złe miejsce do oceny telewizorów bo:
1. są w trybie sklepowym, przejaskrawiony obraz, niedokładne kolory, sklepy mają umowy z dystrybutorami na promowanie
XD zresztą sam jestem użytkownikiem i wiem co mówię. #!$%@? się do nazewnictwa widzę masz ogarnięte do perfekcji ale w sensie logiki nie pisałem nic o matrycach qled tylko o QLED.
No brawo Samsung wykupił licencję od LG, sorry, że nie siedzę w nowinkach tv na codzien.
Co do marketu to wiadomo, lepiej sprawdzać jakość obrazu na swoim starym tv na YT czy oglądać recenzje sponsorowane xD
@rocky_b: to jest telewizor z rocznika 2021, nie produkowany już od dawna. Jeśli znalazłeś go teraz, to w najlepszym razie jest to magicznie znaleziony leżak magazynowy, ale najczęściej będzie to telewizor po zwrocie, powystawowy, albo z wątpliwą historią.
Jeśli nie masz telewizora zbyt daleko od miejsca, w którym siedzisz, to zejście na 55" i poszukanie tańszego OLEDa jest dobrym pomysłem, np. LG B2 55" z zeszłego roku powinno dać
@wicherq: nie wykupił żadnej licencji, tylko ma swoją autorską matrycę. Pewnie nie wiesz, ale ongiś to Samsung jako pierwszy zrobił matrycę typu OLED, ale technologię na dłuższy czas porzucił.
Nie wiem też, co ten zrzut obrazu ma dowodzić, chyba tylko tego, że jednak nie masz pojęcia o czym mówisz. Bez odbioru.
Masz w domu OLED? Oglądasz czasem na nim mecze reprezentacji? Ogólnie co wnosi twoje #!$%@? do tego wątku?
@wicherq: XDDDD to nie jest żaden film sponsorowany, a ten gość to jeden z najbardziej szanowanych ludzi w branży.
The "Includes Paid Promotion" message in this video refers to the sponsorship by British AV retailer Richer Sounds.
Reklamuje sieć salonów RTV w UK, nie jest sponsorowany przez żadnego producenta telewizorów.
@wicherq: mam i oglądam sport.
@wicherq: gościu, ja się odwołuję do zasady działania poszczególnych matryc, a ty jedyne, co tu napisałeś można streścić do "tak mi się wydaje" i wrzucałeś zrzuty ekranu, które absolutnie nie wnoszą, a uważasz je za jakąś prawdę objawioną. Jeśli tak reagujesz na wytknięcie paru błędów, to współczuję, szczerze. Miałeś szanse nic nie mówić, wybrałeś pójście w zaparte. Pozdrawiam!
W różnych stronach technologicznych piszą naprzemiennie matryca qled, idź ich poprawić, na pewno szukają takich specy jak @Drmscape2