Wpis z mikrobloga

tldr - mam 2 lata pracy jako java fullstack i szukam od 3-4 msc pracy
mam rozmowy z hr i raz na 2 tyg rozmowe techn i w sumie lipa

robie notatki po kazdej rozmowie tech z czego mnie pytali zeby lepiej sie przygotowac na nastepne rozmowy
Zawsze wolam feedback
podkreslam ze moge zejsc ze stawki bo chodzi mi zeby nabyc doswiadczenie

szukam pracy zdlanej ew hybryda 2 dni w biurze
wolam ok 12-14k (uop i b2b rozwazam) - ciezko o mniejsze stawki a nie chce wyjsc na desperatara co wola minimalna

nie wiem co robie zle a frustracja mnie lapie bo minal sezon wakacyjny i myslalem ze cos sie ruszy a nie jest jakos lepiej
przegladam ogloszenia 3 dni w tyg na linkdein justjoin bulldogjobs pracuj praca.pl nofluffjobs

na rozmowie o prace mam duzo teori (hermetyzacja dziedziczenie abstract interfejs immutable try catch cleancode czy np bazy danych relacje jeden do wielu) rozmowy tech ok 1h trwaja

nie wiem co moge wiecej zrobic i nie radze sobie juz z tym

#pracait
#hr #programowanie #programista15k
#rekrutacja #informatyka #pracbaza
#java
Pobierz elozapiekanka - tldr - mam 2 lata pracy jako java fullstack i szukam od 3-4 msc pracy...
źródło: 1*ul3RsMeBo2H_PS2oduGGig
  • 74
@Candage: @bill-adamsonn @Solidly @acpiorundc @silentoo
co byscie zmienili w cv? @LegatMichau
to ile wolac mam? ogolnie ciezko ponizej 10k cos znalezc wiem o tym a w widelki sie wstrzelam bo czesto pytam co oferuje pracodawca

@bill-adamsonn tzn

@acpiorundc pierwszy raz szuaklem pracy ok 8 msc po skonczeniu studiow w czasie padniemi

ponadto wtedy tez byla inna minilnmna
wpoprzedniej pracy mialme ok minimalna a na sam koniec 6na reke bo poszedlem tam
Pobierz elozapiekanka - @Candage: @bill-adamsonn @Solidly @acpiorundc @silentoo 
co byscie zm...
źródło: asdasda kopia
@Candage: też wiem że to kopiuj wklej i nie dostanę relanego feedbacku

Raz robiłem cały weekend zadania i nie dostałem odp
Ew 3 h pan zrobi zadanie rekrutacujne

Do tej pory o live coding ciężko bo dużo teori i pytań

Tak dzwoniłem Pisałem nie odbierali ew mówili że urlop i brak kontkatu
@elozapiekanka: Może aplikujesz na oferty które są powyżej Twoich możliwości z punktu widzenia rekrutera. Zamiast aplikować na mida, spróbuj między juniorem/midem. Spróbuj znaleźć jakąś niszę. Jak jest 14-16k to przy pytaniu o widełki mówisz, 14,5 czy 15k (po udanej rozmowie). Jak na start pytają to mówisz np, że ich oferta spełnia twoje oczekiwania i tyle.