Prosty program obliczający średnią arytmetyczną z podanych kolejno liczb. Problem polega na tym, że nie znamy ilości tych liczb, a użytkownik będzie je podawał do momentu w którym poda inne znaki niż liczby (pomijając minus oczywiście). Jak więc można rozpoznać kiedy podana informacja jest liczbą do policzenia, a kiedy komunikatem przerywającym to wczytywanie? Zastanawiam się nad tym i nie mam lepszego pomysłu.
@Pierwiastek_z_Czech: Takie rzeczy najlepiej kończyć przez EOF. Z klawiatury ctrl+D na Linuksie, na windzie chyba ctrl+Z. Robisz pobieranie w pętli, zaraz Ci wkleję kod.
@kuhar: @SmallCutePenguin: @sylwke3100: Dzięki, na to nie wpadłem. Zauważyłem jednak, że do znaków takie rozwiązanie nie zadziała analogicznie ( if (cin >> znak))...
Prosty program obliczający średnią arytmetyczną z podanych kolejno liczb. Problem polega na tym, że nie znamy ilości tych liczb, a użytkownik będzie je podawał do momentu w którym poda inne znaki niż liczby (pomijając minus oczywiście). Jak więc można rozpoznać kiedy podana informacja jest liczbą do policzenia, a kiedy komunikatem przerywającym to wczytywanie? Zastanawiam się nad tym i nie mam lepszego pomysłu.
#includeusing
```**```
```**```
namespace
```**```
std;
```**```
int
```**```
main()
``````
{