Wpis z mikrobloga

Do tej pory karty sieciowe ethernet od intela miałem za pewne, stabilne i zawsze działające ze sterownikami w każdym systemie...

Wczoraj rozbiłem się o ścianę w postaci gówna o wdzięcznej nazwie "Killer E3100G" które to markuje intel, tak #!$%@? produktu jeszcze nie widziałem i nie mogę uwierzyć jak taki gigant jak intel wypuścił takiego gniota.
Cały myk tkwi w tym że fizycznie układ produkuje Realtek, a cała pseudo magia to marketingowy bullshit od 3 firmy rivet network z wymysłem w postaci killer.
To całe gówno to jakiś crapware ala qos dla graczy zaszyty w sterownikach, które się #!$%@?ą, transfer zamiast byc szybki i stabilny to zamiera, a układ nie potrafi autonegocjacje i recznie trzeba przestawić na gigabit czy 2.5gbps

Intel kupił ten "produkt" czyli wydmuszkę softu killer, chipy produkuje kto inny, soft kto inny, sprzedaje to kto inny, ale przynajmniej nic nie działa :)

#intel #siecikomputerowe #pcmasterrace #komputery
Pobierz Pan_Slon - Do tej pory karty sieciowe ethernet od intela miałem za pewne, stabilne i ...
źródło: 2023_09_07_10_00_IMG_0034
  • 6
@Pan_Slon: Przeciez to nie jest intel tylko killer, tak czesto bywa, ze jedna firma jest kupiona przez druga lub sie jej pozbywa tak jak intel sprzedal cala dywizje dyskow ssd. To, ze intel jest wlascicilem nie oznacza, ze firma jest zintegrowana, ludzie robiacy ten produkt killera moze w ogole nie kontaktowac sie z inzynierami intela robiacymi ich "wlasne" karty sieciowe.
@Pan_Slon: Ale wiesz że te gówno dla graczy-debili sprzedaje się jak ciepłe bułeczki. Dzisiaj mi synalek klienta zaczął narzekać, że on chce koniecznie wymienić router jaki dostarczamy na taki gamingowy bo ten nasz jest gówniany i są na nim gówniane pingi (łącze po światłowodzie - 600/100Mbit) bo on ma "tylko" 40ms jak gra w LOL'a. I zaczyna tu pierniczyć, że on na YouTube widział i wie lepiej i że wszyscy operatorzy