Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci

To co się teraz odwala przez bk 2% to jest masakra. Kawalerka z wielkiej płyty przed 230k co wydawało mi się rozsądne.... brakowało mi trochę wkładu.... dozbierałem wkład to teraz 315k. To musi być bańka i musi coś !$ @#$ bo tak się na logikę nie da tego zaakceptować. Strzelam i będzie: J##!@ bezrobocie i recesja lub wykupią wszyscy co mogli i ceny powoli zaczną spadać. Wolałbym to drugie...... Po prostu ludzie myślą że to co najgorsze już było i teraz pakują się po same kule bo i tak jest inflacja.... Tylko tak wchodząc w mikroekonomię to dużo małych firm pada bo cała kasa idzie w nieruchy.... obok wojna.... żeton tanieje....a co jeśli to !#@#!@ jak w 2007? dzięki bk 2 uratowali może budowlankę ale ciekawe na ile ... bo jeżeli okaże się ze za chwile wnioski drastycznie spadną to juz nic tego trupa nie uratuje.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): ale na zdrowy rozum demograficznie się wyludnimy wiec po za top 3 miast inwestowanie w nieruchy jest bez sensu a dlatego ich brakuje.
Miałbym niesamowity ubaw z tych co bronią bk 2% jak za 10 lat kurnik będzie wart 1$ jak w niektórych opuszczonych miejscach. Rozumiem jeszcze wzrost cen w TOP 3 gdzie sie nie wyludniają ale w innych gdzie czuć ze niedługo to będą wymarłe miasta?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Taka Warszawa zdobędzie mieszkańców, a powiat hajnowski straci. Jest tu dużo zmiennych. Sam fakt, że Polska sie wzbogaca sprawia, że nieruchomości zdrożeją.
W 2008 miałeś zarobki 1000pln, bezrobocie dwucyfrowe oraz 5k z metra. Teraz nie jest tak źle jak podczas ówczesnej rzeczywistej bańki.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): nie Polska się bogaci tylko nieliczni, tak naprawdę może kiedyś było trudniej o pracę ale jak pracowałeś to było łatwiej i czułeś hypa. Teraz pracujesz ale nie wiem co te żetony są warte.
Czasami zastanawiam czy to czasami inni się nie cofają a nie my idziemy do przodu i bezwładnie ich wyprzedzamy. W sumie to jest taka trochę komuna niby masz pracę ale normalne auto/ mieszkanie jest
  • Odpowiedz
@bizancjo: Wy jesteście odrealnieni jak spadkowicze tylko w drugą stronę XD
Jak cię nie stać na kredyt to go nie bierzesz. Jak u rodziców oszczędzi, ale za 5 lat też go nie będzie stać to też go nie weźmie, jak bedzie go stać to weźmie.
Nigdzie nie pisałem, że ceny spadną. Po prostu tacy muszą się pogodzić z tym, że będą wynajmować.
  • Odpowiedz
@mleczko-kokosowe: kwestia tego, że on sobie będzie oszczędzał, ale ceny wciąż będą szły w górę (póki co na obniżki się nie zapowiada przy tej inflacji). Pytanie czy oszczędzi powyżej skali podwyżek..
  • Odpowiedz