Aktywne Wpisy
MacintoshTheRebel +147
Jprd całe Mirko zasrane, bo zastrzelili jakiegoś soyyaka 7500km stąd xDD
#usa
#usa

JakDorobic_com +24
Niedzielne #rozdajo gdzieś między rosołem a schabowym! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zdobycia jest karta podarunkowa Allegro o wartości 100 zł!
A zasady
Do zdobycia jest karta podarunkowa Allegro o wartości 100 zł!
A zasady
źródło: Rozdajo JakDorobic (3)
Pobierz

#mieszkanie #nieruchomosci #prawo
źródło: IMG_6190
Pobierz@opewnieJerzy: YOLO, FOMO to gdy idziesz na imprezę gdy ci się nie chce ale jeszcze bardziej nie chcesz żeby inni się dobrze bawili bez ciebie.
§ 23. Pośrednik może wykonywać usługę pośrednictwa na rzecz obu stron transakcji.
Jest to nie tylko dozwolone ale i etyczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciekawi mnie w jaki sposób definiują tam usługę pośrednictwa. Zazwyczaj w umowie pośrednik zobowiązuje się do działania na rzecz usługobiorcy (tutaj już budzi moją wątpliwość czy da się wykonać taką usługę dla obu stron - kupujący chce kupić tanio, sprzedający chce sprzedać drogo, jest konflikt interesu). Po drugie pośrednik zobowiązuje się do dążenia do zawarcia umowy kupna-sprzedaży. Jeśli pośrednik nie chce okazać mieszkania bez
na szczęście już niedługo - dokładnie z uwagi na te argumenty podniesione przez Mirka powyżej. Zresztą najciekawsze jest to, że niemal żaden pośrednik nie jest w stanie merytorycznie tego uzasadnić, a potencjalne próby kończą się... zabawnie. Ze 2 lata temu reprezentowałem klienta pozwanego przez pośrednika (kupujący, który nie miał podpisanej umowy z pośrednikiem, a pośrednik i tak
@KromkaMistrz: ja widziałem oszukanych 100 osób na fikcyjne mieszkania i zadatki które wpłacali nie widząc nic poza zdjęciami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szok, niedowierzanie, 100% bait