@mirko_anonim: Psycholog diagnozuje co jest nie tak z twoją psychiką (np. depresja). Psychiatra ogarnia Cię pod względem fizycznym (chemia w mózgu) za pomocą leków. Psychoterapeuta ogarnia Cię pod względem psychicznym (np. zmieniając sposób twojego myślenia, twoje przekonania).
To czy pójdziesz do psychoterapeuty na NFZ czy prywatnie nie ma znaczenia. Bardzo często jeden przyjmuje prywatnie i na NFZ. Mam wrażenie, że tacy są najlepsi bo na prawdę chcą pomóc swoim pacjentom.
Kilkaset tysięcy żeby jeździć w kurtce z prędkością dużego to całkiem rozsądny wybór. To chyba taka nowa definicja lukausu w Polsce. Bez spinki tylko:p #transport #bogactwo #zima
@CoolerHusky: a kto najlepszy na depresję, brak motywacji i nieszczęśliwą miłość, psycholog czy psychiatra?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Psycholog diagnozuje co jest nie tak z twoją psychiką (np. depresja). Psychiatra ogarnia Cię pod względem fizycznym (chemia w mózgu) za pomocą leków. Psychoterapeuta ogarnia Cię pod względem psychicznym (np. zmieniając sposób twojego myślenia, twoje przekonania).
To czy pójdziesz do psychoterapeuty na NFZ czy prywatnie nie ma znaczenia. Bardzo często jeden przyjmuje prywatnie i na NFZ. Mam wrażenie, że tacy są najlepsi bo na prawdę chcą pomóc swoim pacjentom.
Moje doświadczenia są diametralnie inne.