Wpis z mikrobloga

Chcę odejść od smartfona. Powiedzmy dodatkowo chce uzyskać anonimowość i możliwości śledzenia. Główny powód że poprostu chce zrobić coś w stylu detoxu od informacji notyfikacji FB itd itp. Ale potrzebuje być pod telefonem smsy itd. Do tych potrzeb wystarczyła by mi nokia 3310 ale pytanie kojarzycie jakiś telefon co jest nowszej generacji ? #nieumiemwhashtagi #programista15k
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kararoshi: myślałem o tym kiedyś i nawet szukałem sobie do tego telefonu, generalnie masz niektóre nokie w stylu dawnej cegły i to powinno być okej ale ja doszedłem do wniosku, że koniecznie musze wjechać w składany stary telefon typowego dilera z twojego osiedla XD
  • Odpowiedz
  • 0
Ogólnie zapytałem chatgpt i Samsung e1200 będzie spoko pada mi bateria w telefonie a nie potrzebuje do lasu smartfona tylko emergency calla I tyle jak będę w domu/pracy to dalej będę miał swojego starego smarta
  • Odpowiedz
@Kararoshi: Nokia ma nowe modele prostych telefonów, niektóre całkiem przyzwoite, z ekranami 2,8" i 4G. Z-kom tym handluje. Możesz zablokować dane i będzie dumb phone. Do tego trzyma ze 3 tygodnie na baterii.
  • Odpowiedz
@Kararoshi: xD zapomnij niewolniku. Masz konto w banku? Jak zarabiasz to musisz mieć. Bez smartfona i aplikacji nie da się już z niego praktycznie korzystać bo UE dla Twojego dobra sprawiła, że MFA z użyciem SMS nie jest możliwe. No chyba, że zaczniesz opłacać rachunki na poczcie.
  • Odpowiedz