Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy mówienie na rozmowie o pracę, co mi nie pasuje u obecnego pracodawcy, a jest u nowego jest dobrą taktyką?
#pytanie #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zależy jak to ubierzesz w słowa. Lepiej jest zawsze powiedzieć że "brakuje tam możliwości dalszego rozwoju" niż "sknera nie chce mi dać podwyżki" ( ͡° ͜ʖ ͡°). Szkalowanie i wylewanie żali rzadko kiedy są dobrze widziane.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Z reguły narzekanie źle świadczy o tobie. Lepiej powiedzieć że w tamtej pracy osiągnąłeś wszystko co dało się osiągnąć ale chcesz dalej się rozwijać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zawsze lepiej powiedzieć chcę się dalej rozwianie widzę u was ciekawe projekty.
o reszcie mówię, że nie rozmawiam o innych bez ich obecności.
wtedy każdy odpuszcza.

nigdy nie szkaluj poprzedniego. powiedz zdawkowo, że fajnie było, ale chcesz więcej, coś innego, bo życie prywatne. jak będziesz miał pytania do tego to mówisz grzecznie, że zapytasz poprzedniego czy możesz o tym porozmawiać i się odezwiesz.
  • Odpowiedz
Czy mówienie na rozmowie o pracę, co mi nie pasuje u obecnego pracodawcy, a jest u nowego jest dobrą taktyką?

@mirko_anonim: Jest to bardzo zła taktyka. Robisz z siebie narzekacza i sygnalizujesz, że mogą być z Tobą problemy.
  • Odpowiedz