Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego jako najmlodsza jestem najgorsza w rodzinie?

Zajmuje się w wakację mamą, pracuje, na urlopie wymalowałam jej dom w środku, naprawiłam wiele rzeczy. Przyjechała siostra na weekend!, pojechała na cmentarz i wielkie wychwalanie bo siostra kupiła taką piękną wiązankę i znicze. Mama określiła to zobacz ona przyjechała i się "rzuciła", pamięta... Dwie inne siostry nawet nie przyjadą bo "mają urlopy i dzieci".

Ja dzieci nie mam. Nie mam rodziny. A na co dzień jak tu jestem ciągle się mama obraża, a to, że zamiast od 6 malować maluje od 8 i "się nie wyrobię" a tu tyle pracy. Jak nie pojade od razu do sklepu tylko wieczorem "to wszystko bedzie wykupione". Nie usłyszałam nawet dziękuje, tylko "to trzeba jeszcze zrobić"...A one tylko piszą, czy "zrobiłaś to i to jak Cie mama prosila"...

Mam wrażenie, że uchodzę na jakiegoś wyrzutka, który ma znosić humory mamy, a wszyscy mają to w pompie. Co ja mam zrobić.

#rodzina

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to nie jest kwestia bycia najmłodszą, tylko tego że (jak mniemam) jesteś na miejscu. To tak zawsze działa że ten co jest na miejscu zbiera cały opierdziel, a ktoś kto przyjedzie raz na jakiś czas jest chwalony za byle pierdnięcie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Z tego co wynika to można wyciągnąć wnioski że jesteś nie po układana przez szantaż psychiczny twojej "mamusi", gdyby twoja "mamusia" nie zryła ci bani to byś już była ustawiona. To tak jakbyś się kiedyś zastanawiała dlaczego ci w życiu nie wychodzi, twoja natura trzyma cię przy rodzinie, a rodzina trzyma cię na dnie jak kula u nogi. Gdyby twoi rodzicie wypuścili cię z psychicznie z gniazda to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: taki twój los, mnie się nie słuchają więc ja mówie siostrze co ma zrobić jak przyjedzie albpo przez tel ma powiedzieć to wtedy jest po mojemu, chyba że ona coś głupiego i nielogicznego sama wymyślii to dla nich też jest dobrze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie chce mi się rozpisywać, bo bez przerwy piszę o tym samym- jak sama się nie szanujesz, to inni Cię szanować nie będą. To, co dajesz za darmo jest uznawane za normę- a spróbuj tylko zabrać, to będziesz najgorsza;) Zacznij mówić otwartym tekstem o swoich zasługach, domagaj się uznania za to co robisz, nie stawiaj wyżej potrzeb mamy od własnych, komentuj że rodzeństwo pomaga od święta, a Ty na
  • Odpowiedz