Wpis z mikrobloga

@WatchYourBack: Nie pamiętam ile tego wlewałem ale pamiętam że raz robiłem na świeżym filtrze a raz na starszym. Na starym chyba sprawdzałem kolę i może dlatego "woda" była bardziej "brudna". Sok sprawdzałem na świeżym i to co wypluło było znacznie czystsze i z mniejszym posmakiem niż tamta kolka. Albo po prostu sok jest łatwiej przefiltrować niż kolę xd
Źródeł magnezu w żarciu jest od #!$%@?, a co z resztą minerałów?

@KochanekAdmina: podałem tylko przykład, nie chce mi się rozpisywać, więc przeklejam badania na szczurach.

Wykazano, że spożywanie wody destylowanej ma wpływ na mechanizmy homeostazy organizmu, pogarszając metabolizm minerałów i wody w ciele. Następuje wzrost wydalania moczu (zwiększona diureza) związany ze wzrostem wydalania ważnych jonów wewnątrz i zewnątrzkomórkowych z płynów ustrojowych. To powoduje zaburzenia gospodarki hormonów związanych z gospodarką wodną
Woda po takim filtrze dafi i tak zasyfi czajnik czy ekspres, a nie raz słyszałem, że ktoś używa tego dzbanka właśnie do filtrowania wody przed gotowaniem

@GladysDelKarmen: może to kwestia chu...wości Dafi. Ja po tym jak prawie ubiłem ekspres ciśnieniowy kranówą przeskoczyłem na wodę z Brity i problem zniknął. Żelazko jak nowe. Dno czajnika elektrycznego po 2 latach codziennego użytku jak nowe, dosłownie. A woda w kranie twarda jak sam skur...syn.
@cz4rnuch spoko że stawiasz zdrowie czajnika wyżej od swojego ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ale nawet jeśli to spróbuj cytryny i octu. Kamień schodzi bez śladu
@Rad-X: być może musisz przemyśleć swoją dietę, skoro potrzebujesz dodatkowych minerałów z niefiltrowanej wody. Nadmiar też może szkodzić. Zjedz snickersa, bo gwiazdorzysz.
@cz4rnuch przeczytaj sobie jak wpłynęło dodawanie minerałów do wody w Finlandii na ich zdrowie bo wcześniej używali czystej wody z lodowców.

Ja mam za sobą na poparcie żywy przykład, ty teorie z dupy i chłopski rozum.

głosuj na konfederację ( ͡º ͜ʖ͡º)