Wpis z mikrobloga

Miodowy Sezon 2023 - Świeży Miód na Sprzedaż

Cześć! Sezon pszczelarski w tym roku okazał się niezwykle obfity, dlatego postanowiłem podzielić się z Wami moimi produktami. Oto, co mam dla Was w ofercie:

1. Miód wielokwiatowy (z przewagą rzepaku) - *kremowany* - 0.9l za jedyne 45 zł.
2. Miód lipowo-spadziowy - 0.9l za 50 zł.

Z tego miejsca również organizuję #rozdajo na jeden słoik miodu kremowanego.

Zwycięzcę ogłoszę jutro o godzinie 21:00.

Wysyłka: Zamówienia wysyłane będą jutro, ale już dziś możecie rezerwować swoje ilości.

Dane potrzebne do nadania paczki:
INPOST paczkomaty
adres e mail
Numer telefonu
Kod paczkomatu

przypadku innych firm kurierskich jest to kwestia dogadania szczegółów.

Płatność: Najpierw zbieram opłaty za etykiety, nastepnie godzinę przed nadaniem paczki do paczkomatu zbieram resztę opłaty.

Kontakt: Jeśli masz pytania lub chciałbyś dowiedzieć się więcej - zapraszam do wiadomości prywatnej.

#miod #pszczelarstwo #sprzedam
Pobierz BeeHoneyst - Miodowy Sezon 2023 - Świeży Miód na Sprzedaż

Cześć! Sezon pszczelarski ...
źródło: IMG_3143
  • 87
No nie .. ale za taki miód podziękuje .. miodu nie bierze się od kogoś kto robi to dla handlu/zysku.. czyt. masowa produkcja .. pszczoły cukrem hurtem dokarmiane …
Polecam znaleźć pszczelarza który robi dla siebie/rodziny .. i spróbować prawdziwego miodu od pszczół które cukru nie przerabiały … miod w gębie … nawet takie rzemieślnicze miody sie chowają …
@skar: wszyscy znajomi pszczelarze narzekają w TYM roku, ale to tylko dowód anegdotyczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przecież wiadomo, ze zielony anon na portalu, ze smiesznymi obrazkami, bankowo nie leci w kulki i nie sprzedaje miodu z Ukrainy

@Antykok: skrystalizowany miód jest twardy. Gdy wbijesz nóż to będzie on sztywno w nim stał. Kremowanie to proces który zmienia skrystalizowany miód w „kremowa konsystencje”.

Ja proces kremowania miodu rozpoczynam po ok 3 dniach odstania w beczce (refraktometr wtedy powinien wskazywać odpowiednie wartości), wtedy (jeszcze w stanie patoki) podłączam miód w beczce pod specjalna pompę miodu która „zapętla obieg” przez ok 3-4 dni. Wtedy miód jest skrystalizowany ale jest przyjemnie kremowy,
@jaco666b: a wiesz ze każdy miód sue krystalizuje?

Z Warszawy jesteś? Dotknij trawy. Poczytaj o świecie.

skrystalizowany miód jest twardy. Gdy wbijesz nóż to będzie on sztywno w nim stał. Kremowanie to proces który zmienia skrystalizowany miód w „kremowa konsystencje”.

Ja proces kremowania miodu rozpoczynam po ok 3 dniach odstania w beczce (refraktometr wtedy powinien wskazywać odpowiednie wartości), wtedy (jeszcze w stanie patoki) podłączam miód w beczce pod specjalna pompę miodu
Nie wiem czy odpaliłem odpowiednie narzędzie jednak mirkolos i mirko random mi nie działają poprawnie. Proszę o nakierowanie, jeżeli ktoś zna rozwiązanie problemu. Dziękuję
Pobierz BeeHoneyst - Nie wiem czy odpaliłem odpowiednie narzędzie jednak mirkolos i mirko ran...
źródło: 245