Aktywne Wpisy
ChamskoCytuje +369
Ehh czemu ludzie nie optymalizują swoich czynności. Przykład z dziś. Byłem na zakupach, przede mną stara rura. Babka ją kasuje a ta stoi jak fiut w okres i czeka nie wiadomo na co. Zakupy skasowane i zaczyna się festiwal. Rura twierdzi że zapłaci gotówką, gmera i gmera w tej portmonetce i po dobrych 4-5min zorientowała się że gotówki nie ma na tyle, no to płaci jednak kartą. Zapłaciła i zaczyna pakować, kolejne
Michaald +423
Ale mnie to wnerwia... gosc ma niewyobrażalną wiedzę na temat wielu dziedzin a tu sie trafia jakieś zawistne zje#$ co i tak wyleją hejt na chlopaka ktory nic złego nie zrobił a wręcz zainponował większości w internecie... czy to jest zawiść? Nie moge tego pojąć....
#1z10 #nauka #polska #teleturnieje #ciekawostki
#1z10 #nauka #polska #teleturnieje #ciekawostki
Cześć! Sezon pszczelarski w tym roku okazał się niezwykle obfity, dlatego postanowiłem podzielić się z Wami moimi produktami. Oto, co mam dla Was w ofercie:
1. Miód wielokwiatowy (z przewagą rzepaku) - *kremowany* - 0.9l za jedyne 45 zł.
2. Miód lipowo-spadziowy - 0.9l za 50 zł.
Z tego miejsca również organizuję #rozdajo na jeden słoik miodu kremowanego.
Zwycięzcę ogłoszę jutro o godzinie 21:00.
Wysyłka: Zamówienia wysyłane będą jutro, ale już dziś możecie rezerwować swoje ilości.
Dane potrzebne do nadania paczki:
INPOST paczkomaty
adres e mail
Numer telefonu
Kod paczkomatu
przypadku innych firm kurierskich jest to kwestia dogadania szczegółów.
Płatność: Najpierw zbieram opłaty za etykiety, nastepnie godzinę przed nadaniem paczki do paczkomatu zbieram resztę opłaty.
Kontakt: Jeśli masz pytania lub chciałbyś dowiedzieć się więcej - zapraszam do wiadomości prywatnej.
#miod #pszczelarstwo #sprzedam
Polecam znaleźć pszczelarza który robi dla siebie/rodziny .. i spróbować prawdziwego miodu od pszczół które cukru nie przerabiały … miod w gębie … nawet takie rzemieślnicze miody sie chowają …
Przecież wiadomo, ze zielony anon na portalu, ze smiesznymi obrazkami, bankowo nie leci w kulki i nie sprzedaje miodu z Ukrainy
Ja proces kremowania miodu rozpoczynam po ok 3 dniach odstania w beczce (refraktometr wtedy powinien wskazywać odpowiednie wartości), wtedy (jeszcze w stanie patoki) podłączam miód w beczce pod specjalna pompę miodu która „zapętla obieg” przez ok 3-4 dni. Wtedy miód jest skrystalizowany ale jest przyjemnie kremowy,
Z Warszawy jesteś? Dotknij trawy. Poczytaj o świecie.
skrystalizowany miód jest twardy. Gdy wbijesz nóż to będzie on sztywno w nim stał. Kremowanie to proces który zmienia skrystalizowany miód w „kremowa konsystencje”.
Ja proces kremowania miodu rozpoczynam po ok 3 dniach odstania w beczce (refraktometr wtedy powinien wskazywać odpowiednie wartości), wtedy (jeszcze w stanie patoki) podłączam miód w beczce pod specjalna pompę miodu
@BeeHoneyst: Jak badasz miód?