Wpis z mikrobloga

Miodowy Sezon 2023 - Świeży Miód na Sprzedaż

Cześć! Sezon pszczelarski w tym roku okazał się niezwykle obfity, dlatego postanowiłem podzielić się z Wami moimi produktami. Oto, co mam dla Was w ofercie:

1. Miód wielokwiatowy (z przewagą rzepaku) - *kremowany* - 0.9l za jedyne 45 zł.
2. Miód lipowo-spadziowy - 0.9l za 50 zł.

Z tego miejsca również organizuję #rozdajo na jeden słoik miodu kremowanego.

Zwycięzcę ogłoszę jutro o godzinie 21:00.

Wysyłka: Zamówienia wysyłane będą jutro, ale już dziś możecie rezerwować swoje ilości.

Dane potrzebne do nadania paczki:
INPOST paczkomaty
adres e mail
Numer telefonu
Kod paczkomatu

przypadku innych firm kurierskich jest to kwestia dogadania szczegółów.

Płatność: Najpierw zbieram opłaty za etykiety, nastepnie godzinę przed nadaniem paczki do paczkomatu zbieram resztę opłaty.

Kontakt: Jeśli masz pytania lub chciałbyś dowiedzieć się więcej - zapraszam do wiadomości prywatnej.

#miod #pszczelarstwo #sprzedam
BeeHoneyst - Miodowy Sezon 2023 - Świeży Miód na Sprzedaż

Cześć! Sezon pszczelarski ...

źródło: IMG_3143

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
@BeeHoneyst: nie chodzi mi o to, że nie wyślesz. Tylko jak zaczynasz się reklamować jako super oferta, dla mireczków, a ceny masz wyższe niż w sklepach to jest jasne, że po prostu chcesz orżnąć mirków na kasę a nie rozreklamować XD
  • Odpowiedz
  • 1
@23nemo23: zawsze dogaduje ceny z moimi znajomymi co również posiadają pasieki. U nas takie ceny są normalne. Z chęcią bym zbadał Twój lokalny miód w sklepach bo zapewne sam tego nie zrobiłeś
  • Odpowiedz
  • 0
@Ka4az: nie wiem skad jesteś, ale u mnie cena 45pln jest jak najbardziej normalna. Za 40zl sprzedałem jeden rozlew miodu NIEKREMOWANEGO. O 5zl droższy zawsze byl u mnie kremowany.
  • Odpowiedz
  • 4
@Miijjii: skrystalizowany miód jest twardy. Gdy wbijesz nóż to będzie on sztywno w nim stał. Kremowanie to proces który zmienia skrystalizowany miód w „kremowa konsystencje”.

Ja proces kremowania miodu rozpoczynam po ok 3 dniach odstania w beczce (refraktometr wtedy powinien wskazywać odpowiednie wartości), wtedy (jeszcze w stanie patoki) podłączam miód w beczce pod specjalna pompę miodu która „zapętla obieg” przez ok 3-4 dni. Wtedy miód jest skrystalizowany ale jest przyjemnie
  • Odpowiedz