Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie dziś na powrót z pracy Namysłowa a tak jakoś bo nie piłem go chyba z rok czasu.
Powiem tak - to jest jakiś #!$%@? dramat co grupa Żywiec zrobiła z tym piwem. Kupiłem świeże (data lipiec 2024) i nie naświetlone a to smakuje dokładnie TAK SAMO jak Tatra XDD a wiecie ile w żabce za to dałem? 5,20 #!$%@? 5,20 za Tatrę w rzeźbionej butelce XD Czy wy tam poważnie klienta traktujecie w ogóle?
To piwo mialo ziemisto-piwniczno-kawowy smak, nie wiem od czego, może przez surowce nieslodowane.
Ja myślę, że to piwo kosztuje aż tyle tylko po to żeby pan Gienek jak idzie na piwo z panem Januszem mógł kupić Namysłowa i poczuć się jak KTOŚ bo on nie pije Harnasia tylko NAMYSŁÓW xD
Jak ceny koncernowych piw dobiją do 6-7 zł to już nie będzie się opłacać nawet na grilla ich brać no chyba, że będzie 20+20 w biedrze to wtedy odbędzie się wielka pielgrzymka narodu.
#piwo #namyslow #zywiec #alkohol #szycheucontent
SzycheU - Kupiłem sobie dziś na powrót z pracy Namysłowa a tak jakoś bo nie piłem go ...

źródło: DSC_3031

Pobierz
  • 39
@SzycheU: dlatego nie piję już piwa w ogóle, tylko wino białe wytrawne/półwytrawne. wszystkie koncerniaki smakują identycznie, do tego ta kretyńska moda na pseudo czeskie piwa, które koło czech nawet nie jechały transportem, czeskie ale robione pod poznaniem czy na innym zadupiu. o orenżadkach (radlery, garażę, somersby itp) z dodatkiem piwa nawet nie wspomnę, bo to oddzielna kategoria #!$%@? browarnictwa. natomiast piwa "rzemieślnicze" są przehajpowane, ceny z dupy, często o pretensjonalnym smaku.
PozorVlak - @SzycheU: dlatego nie piję już piwa w ogóle, tylko wino białe wytrawne/pó...

źródło: Cesky-Lezak_Szklo

Pobierz
@PozorVlak: Ja tam z regionalnych lubię piwka z browaru kormoran bo trzymają poziom.
Ogólnie w auchanie za 4-5 zł można kupić oryginalne czeskie piwa, które kładą na łopatki nasze. Nawet w sumie taniej bo widziałem Branika w puszce za chyba 3.20 czy 3.60.
Rzemieślnicze też lubię i często wolę dopłacić te 3 zł i kupić za 8 zł porządne piwo od którego mogę już czegos wymagać.
@Warcomx: Oczywiscie ze jest pite i bedzie pite. Nie #!$%@? bzdur bo to czyste dane statystyczne. Nie zmienia faktu ze spada spozycie alkoholu w Europie i nie tylko, jest widoczna trend NoLo i czy tego chcesz czy nie ale wzrasta spozycie piw 0% na rynku. Takze spojrz na statystyke i to co sie ojawia na polkach i nie filtruj swiata przez swoje okulary.
@SzycheU: Też piłem kiedyś Namysłów, wcześniej Perła była wporządku. Zgadzam się z Tobą co do Namysłowa obecnie, na jego miejsce wskoczyła u mnie Łomża (Pils wg mnie lepsza niż Jasna) którą Ci polecam. W dyskontach dorwiesz za ok. 3,5 zł.