Aktywne Wpisy
Leosiaa +4
duża szansa że jak nie wezmę ostatniego piętra w deweloperce to będzie mi oski codziennie szurał julką i łóżkiem po suficie albo guwniaki? #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
I z ciekawości, jak sytuacja na rynku testowania automatycznego, taka sama #!$%@? jak wszędzie indziej? Czy lepiej/gorzej?
#pracait #programista15k #programowanie #testowanieoprogramowania
Edycja:
nie chodzi mi o samą sensowność tej umowy pod względem zarobków, a o sytuację rynkową. Osobę na B2B łatwiej wywalić, a sytuacja na rynku jest, jaka jest.
Zmieniać ciepły kurwidołek UoP na B2B?
proszę Cię, nie żartuj nawet. Mając 4-6 lat doświadczenia w automatach, na b2b masz 120-150 zł za godzinę spokojnie. to, że mało się zatrudnia junior testerów manualnych bez żadnych konkretnych umiejętności, nie znaczy, że nagle testerom automatycznym stawki spadły 5-krotnie.
@zmarnowany_czas To, że zwolnienie kogoś na UOP jest trudniejsze nie jest prawdą +/- od startu covida. Aktualnie podstawą do rozwiązania umowy może być poparta tym, że chcesz kogoś zwolnić. I
@Kitku_Karola: Każdy może dużo chorować. 50 zł + jeden telefon i masz ereceptę na cokolwiek :D
@zmarnowany_czas: masz pewność że już nigdy nie będzie pandemii? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Zwierzak24: w 90% firm ławeczka jest darmowa, naprawdę rzadko się zdarza żeby ci na ławce ktoś płacił za nicnierobienie
A co do stawek, to właśnie dostaję coś zbliżonego do tego co piszesz, 120-130 pln/h na LI, 30-50 nie widziałem nigdzie, a ostatnio sporo te wszystkie portale przeglądam.
Typ miał 5 lat stażu i bardzo dobrą stawkę 155zl/h i musiał zejść do 120zl/h na szybko żeby mieć jakąkolwiek kasę
No faktycznie dramat, zaledwie 16k z groszami na rękę, na szybko. IT się kończy, bo jeden ziomek, którego kompetencji nie znamy, zszedł na niższa stawkę. Nadal znacznie powyżej średnich zarobków w w IT.
@diarrhoea: no nie wiem, niejeden wykopek tu pisał że 150zl/h to po 4 latach rynkowa stawka a poniżej tak syf. A senior z 6 letnim expem co nie pracuje nawet 8 tylko 5h dzienne dostaje 200zl/h i to jest niby średnia wykopu, 30k miesięcznie netto b2b( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
arednie zarobki w IT to jakieś 8k na rękę;) pamiętaj, że w IT wchodzą też znaczniej słabiej opłacani ludzie, jak testerzy manualni czy support.
@Pozytywny_gosc: wykopki opowiadają bajki, odc. 2137.
@FunkyMonkey: czyżby RyanAir? Pamiętam, że na początku covida wyrzucili bardzo dużo ludzi, żeby niedługo później zatrudniać ponownie, już za wyższe stawki.