Aktywne Wpisy
Sebastian_II_Mordeczka +1202
#nieruchomosci Śniadaniówka ciśnie po deweloperach xD Właśnie pokazują jak wysokie są marże na przykładzie zwykłych produktów żeby Anetki zrozumiały.
rafal-heros +133
Śniadanie na Orlen za 17 zł.
Jeszcze kiedyś bym uznał jego decyzję za właściwą ale po 30 roku życia człowiek uświadamia sobie że czas i zdrowie są więcej warte niż pieniądze.
#nieruchomosci #pieniadze
Jeśli kogoś stać na kredyt i potrafi się tym narzedziem posługiwać, to zdecydowanie lepiej jest budować za pieniądze z banku.
Inflacja wynosi więcej niż oprocentowanie kredytu, zatem rachunek jest dość prosty. Problemem raczej jest, że często osoby, które nie potrafią liczyć rat w kredycie, albo co gorsza nie mają kasy żeby taki kredyt obsłużyć,
Jak płaci januszowi 3 paczki miesięcznie, by "oszczędzać" na kredycie, to iks de.
A swoje wymyślone opinie zostaw dla siebie.
Fajnie że się w trzy lata wybudowałeś, ja z kolei w pól roku z różową znalazłem dom, kupiłem na kredyt i od czterech lat w nim mieszkam, kredyt wzięty na stałym 2.09% i jeszcze cztery lata do końca wedlug obecnego harmonogramu ¯_(ツ)_/¯
Jeśli skończyłeś się budować
wszędzie tylko musisz brać na maksimum 12 lat ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Operator_imadla: Jezeli by zarabiał 2x tyle co usługa murarska itd itp to było by to głupie ale jeżeli zarabia podobnie lub gorzej to jest to mądra decyzja z jego strony.
40% wkładu własnego misiu i jeszcze rok na 2.09. Aktualnie oprocentowanie się buja około 6% i nie martw sie, nie mam żadnych obaw żeby któreś z nas musiało iść do drugiej pracy żeby spłacać bo będzie tak mało kapitału że odsetki to i tak będą drobne. Ba, nawet się nie obawiam że któreś z nas będzie musiało wrócić
Na etacie nigdy nie pracowałem i nie mam zamiaru, przy czym nie musiałem przy tym je%%ac na brytola, który zawsze podświadomie i tak traktuje Cię gorzej niż Polak cygana xd (╭☞σ ͜ʖ
Da się wywnioskować co chciałeś przekazać, ale dobierz liczby do przykładu z większym sensem.
ale ja nikomu żadnych rad nie daję, chłopie.
Fajnie też że wiesz jak każdy Brytyjczyk myśli.
Strasznie dużo przy tym w tobie jakiegoś jadu i pogardy, powodzenia w życiu, mam nadzieję że pomimo tego jak życie cię poturbowało to może jednak kiedyś się ogarniesz.
@Operator_imadla: Za to w budowanie chaty samemu od zera za gotówkę to mu się chce "bawić" - z jednej strony śmieszny koleś z drugiej strony lekko podziwiam, bo wiele osób w mieście to zamawia eksperta jak trzeba kran przetkać a są jeszcze amatorzy robienia WSZYSTKIEGO SAMEMU.