Wpis z mikrobloga

530 961 + 172 + 2 + 1 + 2 + 6 + 1 + 11 + 2 + 1 + 2 + 1 + 2 = 531 164

Pracdomy + dziejsze kwadratowanie na zachodniej krawędzi. Pociągiem do Czarnej Wody, a potem przez lasy, piaski (mokre), błoto, ale i sporo fajnych szutrów i asfaltów. Prawie 1400 m up, bo tak działają Kaszuby. Jazda przyjemna poza drogą 20 i 222 - tam to ruch straszny. Jadą oglądać sinice i paragony grozy :D Udało się zaliczyć wszystkie miejsca, które zaplanowałem, czasem nawet nadrabiając drogi, bo nie mam ochoty wracać po jakiś brakujący kwadrat. Ale za to niebieski urósł z 37 na 40. Była wymiana dętki na całą, a po kilkudziesięciu km było latanie tej dziurawe i zakładanie ponownie, bo sprawdzając czy nie ma czegoś w oponie przegapiłem stalowy opiłek. Łatańsko w lesie, wśród komarów i końskich much, żeby było co wspominać. Przepraszam swoje opony za to, że narzekałem że ciężko się zakłada - chwila moment i gotowe (15-20 minut na całość wymiany). Potem jeszcze błoto po kostki, bo długo nie było. Ale przynajmniej zdążyłem przed sinymi chmurami.

Wpadła odznaka lokalnej legendy za podjazd z polnych kamieni, gdzie garmin momentami pokazywał 14% (ale szuja kłamie, bo segment ma niby 9). Dwa razy podjeżdżałem i wypychałem, bo odrobina piasku na kamieniach i opony kręciły się w miejscu.

#rowerowyrownik #gravel #kwadraty

Skrypt | Statystyki
ikov - 530 961 + 172 + 2 + 1 + 2 + 6 + 1 + 11 + 2 + 1 + 2 + 1 + 2 = 531 164

Pracdomy...

źródło: Screenshot_2023-07-29-17-51-28-642-edit_com.android.chrome

Pobierz
  • 2
segment ma niby 9

@ikov: wydaje mi się że w widoku segmentu jest zawsze profil i dane wysokościowe gościa co zakładał segment. Chyba że nie miał barometru, to wtedy leci po DEM, bierze z mapy, czyli na ogół w takich przypadkach zaniża metry w górę (zatem i procenty). Spójrz w swój przejazd i zaznacz najbardziej strome. Prawdopodobnie będą inne procenty i w ogóle inny kształt profilu niż w widoku profilu na