Wpis z mikrobloga

@CzulyTomasz: kiedys probowałem używać tego argumentu, a potem sie okazalo, ze najwieksi eksperci od 101 powodow dlaczego "btc is going to 0" nie rozumieja co to znaczy.
  • Odpowiedz
Odpowiedź jest prosta.
Otwarcie krótkiej pozycji może być zachętą dla innych uczestników rynku do wzrostu ceny aktywa i wiąże się z ryzykiem.
Często nawet jeżeli ma się pewność, że coś jest pozbawione wartości, to lepiej zwyczajnie trzymać się od tego z daleka.
Dobrym przykładem będzie tu wzrost wartości na tokenie Celsius niedługo po upadku platformy pożyczkowej.
Token sam w sobie przestał mieć jakikolwiek zastosowanie i defacto wartość, ale zbyt duża wartość pozycji
  • Odpowiedz
@mazaken: mnie zastanawia dlaczego cały wypok nie shortuje firm z przemysłu mięsnego. Przecież wypopki wierzą w agenda 2030 i że Claus z resztą elit zabiorą im mięso i wcisną robaki.

Mielonka turystyczna nowym bitcoinem!
...nie, nowym bitcoinem foliarze już nazwali przecież "unvaxed sperm"...
...więc mielonka nową ropią!
  • Odpowiedz
@fiatlecidozera: spróbuj dowiedziec sie od szura, dlaczego OC hybrydy/elektryka kosztuje tyle samo co samochodu spalinowego, skoro statystycznie na 3 wyprodukowane elektryki przypada jeden pożar ktory pwoduje że blok nie nadaje sie juz do zamieszkania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
patrz na to. Debile to pompują a przecież wszyscy wiedzą że to jebnie do zera, kiedy tylko zaczną zniewalać. Debile... (°°

@fiatlecidozera: W sumie to tarczyński i tak ma wege opcje, więc w sumie by się na nie przerzucili
  • Odpowiedz
@fervi: cały popyt na mięcho nie przeniósłby się na kotlety z fasoli.
Poza tym na ich insiderskiej wiedzy można na wiele sposobów zarobić. Jednak oni nic nie robią. Wiedzą co będzie i po prostu biernie czekają....

I co im z tej wiedzy? Co z tego że my owce tego nie wiemy? Jak przyjdą nas zniewolić to wezmą nas tak samo jak wypopki. Chyba ich jedyną ambicją jest wtedy wrzucenie mema
  • Odpowiedz
@fiatlecidozera: W sumie to nie wiem. Z jednej strony logiczne (chociaż tarczyński poszedł z boczniaki, a nie fasolę xd), z drugiej wydaje mi się, że zamienniki mięsa spokojnie sporo by przeżyły, jako właśnie formę urozmaicenia dania
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: prosze nie wypowiadaj sie na tematy techniczne i rynku bo to co p--------z nie ma zadnego poparcia w praktyce i jest klamstwem. Zajmij sie xrp
Jestes glupkiem bez pojecia jak dziala rynek wiec nie zabieraj w tych sprawach tematu
  • Odpowiedz
@mazaken: Bitcoin leci do zera, ale nie wiem kiedy więc nie shortuję bo zjedzą mnie swapy.

dobry argument szurski? to lece dalej.

@fiatlecidozera: Zmniejszona produkcja prwadziwego mięsa na swiecie spowoduje wzrost jego cen, long na mięso bo będzie go brakowało
  • Odpowiedz