Wpis z mikrobloga

@open_or_die: większość nowoczesnych cukierni już nie robi tortów obitych masą cukrową tylko tynkiem na ogól na bazie mleka skondensowanego i masła lub masła+czekolady etc. także są i ładne i pyszne.

@cassiopei: Jak na domowo-robiony tort to naprawdę bardzo ładny i widać napracowanie ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@tellet: nie pamietam jakie tu były smaki, bo robiłam go jakiś czas temu, ale mój schemat składania tortów jest następujący: smaki kremów jeżeli chce to wybiera osoba, której robię tort (ewentualnie doradzam). Kremy/musy robię na śmietance, mascarpone, żelatynie/agarze - zależy jaki robie. Poza kremami znajduje się zazwyczaj tez w jednym przełożeniu żelka owocowa, albo mus owocowy. No i w jedno przełożenie jest jakas pralinka. Ten na zdjęciu był: czekoladowy krem
cassiopei - @tellet: nie pamietam jakie tu były smaki, bo robiłam go jakiś czas temu,...

źródło: IMG_8164

Pobierz
  • Odpowiedz