Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skate1: kacapy nie maja tam 100 tys. Jednostek, bo za wałem tez idzie logistyka i personel około wojskowy. Realnie z tych 100 tys. Walczyć bedzie połowa co i tak jest za mało na Ukrainę. Na czeczenów z ich krajem wielkości Małopolski ze zdradą Kadyrowa ruskie 300 tys. "wygraly" wojnę po 10 latach, a te 100 tys. Wojsk ktore wystawia ruskie nie starczy na pokonanie prawie milionowej armii ukraińskiej gdzie ona
  • Odpowiedz
Teraz powoli wychodzi przykra prawda...

@Dennis: Jaka prawda? Myślisz, że te 100k wyczarowali z kapelusza i nikt o nich nie wiedział?
To nie słuchałeś nawet wannabe osintowców, nie mówiąc już o profesjonalnych.
  • Odpowiedz
@skate1:

Rosja w zachodnich mediach: na skraju upadku, Putler na wykończeniu, armia rozbita i w łachmanach nie ma czym walczyć odc 2137.

Żadne poważne media nie rozpowszechniały takich
  • Odpowiedz
@Micro-Jet: Taka prawda że Ukraina sobie nie radzi na tej ofensywie jak to pokazuja w naszych mediach tak samo Rosja nie jest taka słaba jak to nam mówili. Zobacz sobie otsanie filmiki na twietterze jak Ukrainski sprzet jest niszczony przez miny i rosyjska artylerie. Jeśli nie dostana samolotów to nie odbija utraconych terenów
  • Odpowiedz
Ty jesteś pewnie na bieżąco bo uwierzyłeś Mariuszkowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@skate1: jeśli posiadasz bardziej wiarygodne dane mówiące o mniejszej ilości ludzi w Siłach Zbrojnych niż na ukraińskim odcinku północno-wschodnim, to wyprowadź mnie z błędu.
  • Odpowiedz
Taka prawda że Ukraina sobie nie radzi na tej ofensywie jak to pokazuja w naszych mediach tak samo Rosja nie jest taka słaba jak to nam mówili.

@Dennis: No, zgadzam się, że ta ofensywa ugrzęzła - takie "powolutku, do przodu" w wersji Ukraińskiej. Ale Rosja okazała się dokładnie tak słaba jak mówili. Odtrąbione z wielkim hukiem zwycięstwo ruskich pod Bachmutem okazało się g prawdą. Walki wciąż trwają i Bachmut jest
  • Odpowiedz
  • 0
@Micro-Jet: Jeśli posiadasz wiarygodne dane na temat liczby żołnierzy sił lądowych RP, którzy REALNIE mogliby brać udział w działaniach bojowych to nakieruj mnie tą prawdę. Powiem tyle, ta liczba jest sporo mniejsza niż 100k.
  • Odpowiedz
Jeśli posiadasz wiarygodne dane na temat liczby żołnierzy sił lądowych RP, którzy REALNIE mogliby brać udział w działaniach bojowych to nakieruj mnie tą prawdę. Powiem tyle, ta liczba jest sporo mniejsza niż 100k.

@skate1: to samo można powiedzieć o tych skoncentrowanych ruskich...
W ogóle mnie #!$%@?, że kiedy ja martwiłem się o koncentrację i postępy ruskich na północnym wschodzie frontu, to większość obecnych panikarzy w ogóle nie zwracała na moje
  • Odpowiedz
@Dennis: sprzęt niszczą miny i artyleria to wiedzieli wykopowie eksperci od początku wojny. 100k tam atakuje a co z tego wyjdzie zobaczymy. ZSRR potrafiło stracić 40k ludzi w bez sensowny szturmie tylko by trochę opóźnić Niemców, wiec może się skończyć równie mizernie jak zaczelo
  • Odpowiedz
Rosja: Zgromadziła na tylko jednym odcinku frontu więcej ludzi pod bronią i sprzętu niż mają Siły Zbrojne RP

@skate1: a jak im doskonale idzie denazyfikacja Ukrainy i wysyłanje NATO za Odrę xD
  • Odpowiedz