Aktywne Wpisy

Inevera +292
Dzisiaj stuknęło mi 10 lat mirkowania. Parę dni temu skończyłam ten obraz, więc stwierdziłam, że to dobra okazja żeby go tu pokazać.
Akryl na płycie, 40x60
Tag: #ineveraart
#tworczoscwlasna #rysujzwykopem #malujzwykopem #malarstwo #akryl #sztuka #art #rysunek
Akryl na płycie, 40x60
Tag: #ineveraart
#tworczoscwlasna #rysujzwykopem #malujzwykopem #malarstwo #akryl #sztuka #art #rysunek
źródło: temp_file2232357460383852026
Pobierz
Herbalizer +17
Lvl 47 here, mocno związany z językiem polskim, ciężko mi będzie o pracę za granicą, ale nic to, jeżeli osiłek wygra - pakuje żonę i wyjeżdżam. Nie zamierzam mieszkać w kraju, w którym szansę ma wygrać takie indywiduum. W głowie mi się to nie mieści, że prawie 20 mln Polaków ma tak zaburzone postrzeganie dobra/zla.

#przegryw
Pocenie dloni!
Od dziecka mam problem z poceniem dloni, kiedys slyszalem, ze z wiekiem przejdzie i tak przeszlo, ze za chwile mam 30 lat i nic sie nie zmienilo. Z milion razy widzialem jak podaje reke na przywitanie i za chwile ktos zaczyna sie krzywic albo wyciera swoja dlon czy pozyczyl mi telefon w dziecinstwie i to samo pretensje, ze jest caly mokry, facetka od informatyki pretensje ze klawiatura i myszka sa cale mokre i co ja wyrabiam albo chociazby na sprawdzianach czy kartki w zeszycie byly czesto mokre bo potrafi mi kapac z tych dloni.
Z dziewczyna sie trzymalem za reke ostatnio na kumuni z jakies 20 lat temu i pamietam to jakby bylo wczoraj, ona nie miala rekawiczek wiec sie balem co sobie pomysli i odpuscilem a facetka sie czepila czemu wszyscy sie trzymaja oprocz nas, za to pozniej stalem w innym miejscu i kolejna dziewczyna juz miala rekawiczki wiec poszlo jak nalezy :)
Traktuje aktualny czas jako ostatni zeby cos sprobowac zmienic bo mlodszy juz nie bede. Jedyny plus, ze wygladam duzo mlodziej niz na swoj wiek.
Nawet nie wiem od czego zaczac, jesli sie z jakas dziewczyna spotkam to mowic o tym od razu czy czekac? Z jednej strony 1sze spotkanie to nie najlepszy moment zeby zaczynac mowic o chorobach a na kolejnych bede sie bac przed 1szym dotykiem itp. wiec za dlugo to cale spotykanie nie potrwa.
Probowalem wszystkich dostepnych srodkow w stylu: tabletki, kremy, jonoforezy czy toksyna botulinowa, ktora jako jedyna dala pewien efekt jednak na krotko a cena prawie 2000 za jedna wizyte gdzie by potrzeba kilka w ciagu roku tez nie zacheca.
Dlatego zostaje jedynie operacja sympatektomia piersiowa polegajaca na przecieciu lub zakleszczeniu nerwow odpowiadajacych za impulsy nerwowe przez ktore nastepuje pocenie.
Jednak jest to powazna operacja a nie wyciecie pieprzyka i konsekwencje moga byc powazne podobno: problemy z sercem, cisnieniem, zapadniete pluco czy powieka i moze powstac dodatkowe pocenie np. na plecach czy pozostac poczatkowe pocenie dloni.
Kumpel mi odradzal operacje i sam tez uznalem, ze ma racje wiec odpuszczam i caly czas nie wiem co dalej z tym wszystkim zrobic.
Jedyny moj pomysl to chodzic w rekawiczkach caly czas a jak ktos sie spyta o powod to mowic, ze mam choroby skory.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91