Wpis z mikrobloga

  • 1
@Heady1991: niech nie zmyli cie nazwa kwas - ani troche nie jest kwasny, bardzo słodki! cos jak powiedzmy cocacola ale mocniej daje karmelem. da sie dodatkowo wyczuć drozdże, ja uwielbiam mocno schłodzony. szukam jakiegos w miare naturalnego, bo jak czytałem składy innych na półkach oprocz tego ze zdjecia to odechciewało sie - samo gówno. ten niestety też jest robiony na ekstrakcie. moze na allegro ktos sam robi i rozlewa do butelek.
  • Odpowiedz
@presburger: kiedyś kilka razy robiłem własny kwas z razowego chleba żytniego i był bez porównania lepszy od tych sklepowych słodkich ulepów. Także polecam spróbować zrobić własny
  • Odpowiedz
  • 0
@presburger: gubernija sobie znajd sam, pewnie mozna kupic zdrowsze ale te sa całkiem spoko. wiem ze jest cos takiego jak manufaktura kwasu i oni maja kwas wytrwawny wlasciwie bez cukru, kiedys kupilem zgrzewke.
  • Odpowiedz