Wpis z mikrobloga

Czeka mnie remont mieszkania, głównie kuchni i łazienki. Kompletnie się nie znam, a nie chciałbym wyjść na debila, więc zapytam tutaj:
- czy tzw. ekipy wykończeniowe ogarniają kwestię projektu? tzn. nie mam kompletnie pomysłu na to jak mają wyglądać ww. pomieszczenia, zatem czy taka ekipa z zasady pomoże?
- czy zazwyczaj oni kupują ewentualny materiał (płytki itd.) czy to bardziej leży w gestii właściciela?
- macie pod ręką listę porad jak nie dać się oszukać? xD

#remontujzwykopem #remont
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DynPydro: Nie, projekt zrobisz najprościej w jakiejś Castoramie czy Ikei
Płytki po twojej stronie zawsze, reszta materiału do ustalenia . Lepsze ekipy robią tylko ze swoim materiałem bo maja sprawdzone marki i nie dadzą się wrobić w prace na jakims c-----y kleju np a potem klient będzie miał pretensje do ekipy ze złe zrobiła
  • Odpowiedz
@DynPydro: duże mogą ci ogarnąć projekt, wolni lakiluzerzy raczej nie. Ogólnie dobrze jest mieć robione pod projekt, bo to dużo ułatwia gościowi który to później robi. Nie ma dziwnych niedomówień i niespodziewanych zmian planu przy robocie.
  • Odpowiedz
@DynPydro: Wszystko zależy od zasobności portfela. Najlepiej jest skontaktować się bezpośrednio z architektem i dopytać czy realizują inwestycję od A do Z. Biura projektowe mają zazwyczaj zaprzyjaźnionych podwykonawców, z którymi współpracują, więc jest mniejsze prawdopodobieństwo wzajemnego przerzucania się winą.

Co do materiałów to każda szanująca się firma bieże tę kwestię na siebie. Tutaj kwestia jest oczywiście do ustalenia, ale w większości przypadków o materiały się martwić nie trzeba.
  • Odpowiedz
- czy tzw. ekipy wykończeniowe ogarniają kwestię projektu? tzn. nie mam kompletnie pomysłu na to jak mają wyglądać ww. pomieszczenia, zatem czy taka ekipa z zasady pomoże?

@DynPydro: to zalezy na kogo trafisz, czasami sa ekipy, ktore bardzo duzo powiedza, albo pokaza jak u innych robili i po prostu zrobia Ci tak samo jak CI sie spodoba, jakbys potrzebowal pomocy przy projekcie to mozesz sie do mnie odezwac, chetenie pomoge
  • Odpowiedz