@stefan_pmp: Patrząc na położenie tej kwiaciarni, to podejrzewam, że nie żaden "aktywista" tylko ktoś kto ma interes w tym by pozbyć się tej budki z tego terenu, bo jest tam sporo miejsca na postawienie czegoś większego.
@stefan_pmp: Ile mandatów zapłaciły? Prowadzę budowy w Warszawie i mam więcej donosów niż dni w roku, a jeszcze mandatu nie zobaczyłem. Awaryjki, zrzucasz towar i uciekasz zanim pały przyjadą, tak pół Warszawy realizuje dostawy do swoich sklepów.
@stefan_pmp: Nie no jak starsze panie to przeciez mogą jezdzic gdzie chcą bo kwiaciarnie prowadzą. A tak w ogóle to źródło jakieś daj bo nawet na kartce jest napisane, ze ze wzgledu na koszty dzialalnosci - mowiac krócej - fake&gay.
@stefan_pmp: niedaleko mnie też jest jedna kwiaciarnia gdzie ludzie którzy ja prowadzą tez zjeżdżają samochodem pod same drzwi. Efekt? #!$%@? chodnik i kawałek trawnika.
@guardofnothingness Ale ty wiesz, że nie było żadnego aktywisty? Te babki zamykają kwiaciarnię z powodu rosnących kosztów prowadzenia działalności. Same to napisały na kartce, którą widać na zdjęciu.
@Odkamieniacz: jako zadeklarowany pieszy który miesięcznie #!$%@? ponad 100 km z buta po mieście mam dwojakie odczucia. Z jednej strony - czasem blokują chodnik i muszę się zatrzymać aż gość przejdzie ze skrzynkami z samochodu do sklepu albo ominąć jeśli mam do tego warunki. Z drugiej strony - są sklepy i sklepiki tak ustawione że ciężarówka musiałby zatrzymać się 500 metrów od sklepu na płatnym parkingu - a przez to cena
@stefan_pmp czyli 40 lat nielegalnie jezdzily po chodniku i nigdy nie wystąpiły z jakimś wnioskiem żeby to jakoś rozwiązać formalnie? aha. rowerzysta winny
źródło: 030-ak
Pobierzhttps://www.google.com/maps/@52.2435128,21.0782051,3a,75y,147.92h,92.06t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYm8f6pZQXfcha_84p3pcHQ!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
Poza tym, czy nie ma jakiegoś sposobu by legalnie dostać pozwolenie na podjazd dostawczaka taki kawałek chodnika?
Nie no jak starsze panie to przeciez mogą jezdzic gdzie chcą bo kwiaciarnie prowadzą.
A tak w ogóle to źródło jakieś daj bo nawet na kartce jest napisane, ze ze wzgledu na koszty dzialalnosci - mowiac krócej - fake&gay.
Z jednej strony - czasem blokują chodnik i muszę się zatrzymać aż gość przejdzie ze skrzynkami z samochodu do sklepu albo ominąć jeśli mam do tego warunki.
Z drugiej strony - są sklepy i sklepiki tak ustawione że ciężarówka musiałby zatrzymać się 500 metrów od sklepu na płatnym parkingu - a przez to cena