Wpis z mikrobloga

#pytanie
#konfederacja

Mam jedno pytanie do konfederatów - czemu sympatyzujecie z kacapami, którzy śmialiby się filmując, jak jeden z nich obcina wam jaja i fujarę nożem do tapet? Albo powoli odcina wam głowę niezbyt ostrym nożem, mimo waszych błagań o litość?
Albo którzy spaliliby was żywcem w budynku a następnie wysadzili w powietrze?
Albo zagłodziliby was na śmierć?
Albo gwałcili godzinami, zastrzelili i porzucili w rowie, jak robili kilkunastoletnim dziewczynom?

Byłem na Ukrainie parę razy. Nic złego mnie nie spotkało. Nawet w knajpie o tematyce banderowskiej (i tak, dało się do niej wejść w koszulce a'la peleryna Kaczyńskiego i nikt złego słowa nie powiedział) XD. Znam sporo Ukraińców, wszyscy okazali się przyzwoitymi ludźmi. Czemu to ich nienawidzicie a kibicujecie narodowi, który zachwyca się ideą zrzucenia wam na łeb bomby atomowej?
Co z wami do cholery nie tak?
Nie twierdzę, że nie ma patologii na Ukrainie. Ale u nich to mimo wszystko margines. W kacapii - norma. Ukraina chce się rozwijać, by stać się państwem europejskim (wielu Ukraińców patrzy na Polskę z zazdrością/podziwiem). Kacapia chce by taki sam syf jak u nich, był i na Ukrainie i u nas. A jednak wciąż mają grono fanów.
  • 10
@Pantokrator: Dlatego że lubimy Rosję i Rosjan a twoje wizje to objaw doszczętnie wypranego mózgu i mają zero wspólnego z rzeczywistością

Z Ukrainą w sumie podobnie gdyby nie to że jak ci coś siłą wciskają do gardła no to automatycznie zaczyna cię to irytować
@FerdynandMagellan: Czyli jesteś zwyczajnym degeneratem, niezasługującym na miano człowieka. Taki obraz k0nfederacji jak widzę.

a twoje wizje to objaw doszczętnie wypranego mózgu i mają zero wspólnego z rzeczywistością

Nie wizje, kacapy same nagrywały swoje zbrodnie i były z nich tak dumne, że wrzuciły do netu i niestety miałem nieprzyjemność obejrzeć. Ale było warto, bo dzięki temu nigdy nie wybaczę i nigdy nie zapomnę, czym są m0skale. Kacapski oddział Rusicz czy jak
@Pantokrator: @Messix ma rację. Ja widziałem patologię ukraińską i nie polecam nikomu by tego zaznał. Ruskiej nie ale pewnie jest jeszcze gorzej. Jak chodzu o unię i wejście do wspólnoty europejskiej to jest to dla ukrainy długa droga. Nawet teraz jak zelensky ma władzę praktycznie absolutną bo jest wojna to wychodzą wałki jak chodzi o korupcję. Ukraina w rankingach praworządności stała niżej niż niektóre kraje afrykańskie ze słabą reputacją. Kumasz to?
@Pantokrator: Byłem w Rosji i na Ukrainie i też nic mi się nie stało, ludzie tacy samy jak wszędzie. Ludzie są zmanipulowani w równym stopniu co w Polsce przez pis i po.
@Trelik: Ale ty nie zrozumiałeś argumentu. K0nfederaci uważają, że Ukraińcy Polaków nienawidzą i tylko ostrzą na nich widły. A tymczasem to ich bracia m0skale głośno mówią o zrzuceniu bomby atomowej na Warszawę i jestem pewien, że jakbyś teraz do r0sji pojechał, to miałbyś poważny problem.
To nie kwestia "ludzi zmanipulowanych", tylko totalnego zezwierzęcenia panującego wśród kacapów.
@lord_xenu: @Messix to zwyczajny prymityw. Ale ty jesteś chyba jego bratem.

ma władzę praktycznie absolutną bo jest wojna to wychodzą wałki jak chodzi o korupcję.

Sensacja rewelacja, geniuszu, wojna to NIE jest najlepszy moment na prowadzenie reform właśnie dlatego, że oznaczałoby to wielkie pranie brudów, ataki, wyciąganie haków i prawdopodobnie oznaczałoby spadek morale, ale również mniejsze szanse na wsparcie z zachodu.
W każdym państwie toczącym poważną wojnę, jest to czas i