Aktywne Wpisy
Stalionnn +51
#patologiazewsi #brutalizm
Podbiegł i odciął mu rękę. Brutalny atak na oczach ludzi
Barbarzyński atak w Boguszowie-Gorcach na Dolnym Śląsku. Napastnik ranił człowieka mieczem samurajskim. Odciął mu rękę. Mężczyzna w stanie ciężkim trafił do szpitala. Policja zatrzymała trzy osoby, w niedzielę zostały doprowadzone do prokuratury.
Do przerażającego ataku doszło w piątek około godziny 18 przy ulicy Reymonta. Świadkowie natychmiast ruszyli na pomoc rannemu mężczyźnie.
- Potwierdzam, że takie zdarzenie miało miejsce. Czynności policyjne
Podbiegł i odciął mu rękę. Brutalny atak na oczach ludzi
Barbarzyński atak w Boguszowie-Gorcach na Dolnym Śląsku. Napastnik ranił człowieka mieczem samurajskim. Odciął mu rękę. Mężczyzna w stanie ciężkim trafił do szpitala. Policja zatrzymała trzy osoby, w niedzielę zostały doprowadzone do prokuratury.
Do przerażającego ataku doszło w piątek około godziny 18 przy ulicy Reymonta. Świadkowie natychmiast ruszyli na pomoc rannemu mężczyźnie.
- Potwierdzam, że takie zdarzenie miało miejsce. Czynności policyjne
Najlepszymi anty-marksistami są byli marksiści; byłam długi czas komunistką i nie ma niczego czym bym bardziej gardziła; dokładnie wiem o co w tym chodzi i nie da się osiągnąć takiej jasności jeżeli się kiedyś przez to bagno nie przeszło;
interesowałaby kogoś seria wpisów na temat socjalizmu, trochę bardziej z wewnątrz?
#antykapitalizm #bekazlewactwa #neuropa #4konserwy #revoltagainsthemodernworld
interesowałaby kogoś seria wpisów na temat socjalizmu, trochę bardziej z wewnątrz?
#antykapitalizm #bekazlewactwa #neuropa #4konserwy #revoltagainsthemodernworld
I mówienie, że jest to bieda, podatki czy możliwości mieszkaniowe są po prostu śmiesznymi wymówkami. Na przykładzie Polski — Polacy nigdy nie byli bogatsi, mamy teraz znacznie lepsze możliwości finansowe niż kiedykolwiek w przeszłości.
Sytuacja mieszkaniowa? Tak samo. Mamy więcej mieszkań niż kiedykolwiek i nadal budują się kolejne. Średnia powierzchnia zajmowana przez jedną osobę również cały czas rośnie.
Podatki? To w ogóle żałosny argument. Jeśli kilkaset złotych miesięcznie nagle spowoduje, że będzie cię stać na dziecko, to uwaga, już teraz cię na nie stać. To całe gadanie "wychowanie dziecka przez X lat kosztuje 500000 złotych" to nic innego niż bujdy. 95% ludzi nie miało tego, co jest w tych wyliczeniach brane pod uwagę i jakoś żyjemy.
Wasze matki i babcie miały zdecydowanie gorszą sytuację ekonomiczno-mieszkaniową, a jakoś żyjecie i wyrośliście na porządnych (w większości) ludzi.
Niepopularna opinia: wychowanie dziecka nie jest wcale takie drogie, jak niektórzy próbują wmówić i piszę to z doświadczenia.
Moim zdaniem, powód jest znacznie inny: jest nim tak bardzo promowany na zachodzie indywidualizm. Nie liczy się nic, tylko "ja". Bo "ja" muszę podróżować. Bo "ja" muszę odpocząć. Bo "ja" to, bo "ja" tamto. I liczy się tylko to, co tu i teraz, bez brania pod uwagę przyszłości.
Słyszałem też powody, że po co dziecko, skoro emerytury i tak nie się nie dostanie. A nie dostanie się właśnie dlatego, że nie ma dzieci. A jeszcze mniej dzieci, to jeszcze gorsza sytuacja emerytalna za X lat.
tl;dr
#niepopularnaopinia #dzieci #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #rodzicielstwo #macierzynstwo #ojcowstwo
Można wiedzieć ile dzieci posiadasz?
No i te kilkaset złotych miesięcznie na podatki to też mocno poleciałeś. U mnie rocznie w podatki idzie ponad 100tys. zł.
@diarrhoea: 2
@diarrhoea: gratuluję, serio. Tylko jesteś wyjątkiem, nie regułą. Średnia pensja (której i tak zdecydowana większość ludzi nie zarabia) to 7k brutto. Nawet obniżając PIT do 0, to nie będzie aż tak wielka różnica.
@moll prawda, to też. Tylko IMHO wynika to po
Co do wyliczeń: inne warunki trzeba było zapewnić kiedyś, żeby dzieciak się odnalazł w świecie, a inne teraz, żeby miał jako-taki start.
@programista15cm: no właśnie wydaje mi się, że nie, szczególnie czytając dyskusje w internecie w stylu "czemu nie masz dzieci".
@programista15cm: no tak, pierwsze pokolenie ma jeszcze dzietność podobną do kraju, z którego pochodzą, a kolejne (czyli wychowane już w "naszej" kulturze) ma
Ja jeszcze tylko dodam, zwłaszcza, że jestem w wieku gdy ludzie mają pierwsze dzieci albo zaczynają o tym myśleć na poważnie - wiele osób nie decyduje się na dzieci np. ze względu na aktualne, bestialskie prawo aborcyjne. Do tego ogromne problemy ze żłobkami (dostępność + cena)
@zmarnowany_czas: ale po co mielibysmy ja utrzymywac? Z jakiego powodu czujesz jakies zobowiazania wobec cywilizacji czy rasy?
To jest konsekwencja podejscia do genetyki na poziomie nazistow. A praktyka jest taka, ze im wieksza pula genetyczna tym zdrowsze organizmy. Zreszta w trzecim-czwartym pokoleniu dzieci nijak sa podobne do przodkow.
Zrobila sie z tego niesamowita ideologia, ze trzeba miec dzieci, trzeba swoje
A ja się nie zgodzę. Jeśli chcesz otworzyć jak najwięcej drzwi dziecku przed wejściem w dorosłość to niestety kosztuje bardzo dużo. Języki, pływanie, do tego indywidualne hobby i na sam rozwój idzie lekko tysiak miesięcznie. Można oczywiście sobie to darować. W końcu jak byliśmy dziećmi to nie było standardem. Niestety czasy się zmieniły,
A drugim biegu em jest powięlszajaca się grupa piwniczaków, m.in. dlatego że teraz łatwiej się skomunikować i utwoerdzić w przekonaniu, że piwnica lepsza. I na tym
Nic nie da masowe płodzenie dzieci w kontekście zastępowalności pokoleń, jeśli te dzieci wyjadą później za granicę tak jak to ma miejsce obecnie na masową skalę. Takie dzieci powodują tylko straty finansowe dla państwa. Podobnie wygląda sytuacja z wieloma dziećmi z rodzin zasiłkowych. Przy obecnym socjalu coraz częstsze będą sytuacje, że kolejne pokolenie będzie żyło z socjalu, bo " się nie opłaca" im pracować, tak jak to jest np. w
@zmarnowany_czas: a moim zdaniem chyba odwrotnie - wymuszony kiedys kolektywizm przez komune dzialal dopoki dopoty trzeba bylo polowac na papier toaletowy, wtedy kiedy